Skip to content

Splashing waves…

Redactie
25 juli 2019 | 11:00

Advertentie

De temperatuur is misschien al behoorlijk gestegen wanneer je dit artikel leest. Een goed moment om deze koele link met je te delen. Ik vond hem begin deze week op YouTube. Zelfs zonder dat er water bij je in de buurt is werkt het verkoelend en relaxerend.

Met een headset op lijkt het net of ik er middenin zit. Wanneer ik mijn ogen sluit en alleen maar naar het geluid van de golven luister, voel ik beweging in mijn hoofd en dat ontspant. Héérlijk om daar even in mee te gaan. Doe ik daar ook nog het videobeeld bij van de blauwe zee, de golven die aan komen rollen, op de rotsen slaan, en zich dan weer terugtrekken, dan merk ik dat ik even helemaal afgeleid ben van mijn werk en dat was nou ook net mijn bedoeling. Dit is dan wel geen Mindfulness, maar dat wil nog niet zeggen dat ik het niet kan afwisselen met Mindfulness. 

Ik zit in de schaduw van Wallie, onze notenboom. In de verste verte is er geen wit strand of blauwe zee te bekennen. Het stemt me vrolijk wanneer ik een licht briesje voel en de bladeren hoor ruisen, tegelijkertijd moet ik even lachen om het contrast tussen onze tuin en het videobeeld. Even waan ik me op een van de stranden in verre oorden die ik ooit bezocht. Ik vraag me kort af of een notenboom dichtbij het strand en zee kan groeien. Dan laat ik die gedachte weer gaan en sluit af met een korte Mindfulness-oefening. Vervolgens ga ik verder met mijn werk.

Wat is nu wel en wat is nu niet Mindfulness?
Daarover lijken de meningen steeds meer verdeeld te raken waardoor er soms verwarring is. Voor mij is het echter simpel. Deze video heeft voor mij niets met Mindfulness te maken maar alles met afleiding en relaxatie. En daar is op zich helemaal niks mis mee. Wanneer je jezelf echter continue afleidt van hetgeen er wérkelijk speelt dan ga je op den duur steeds sneller onrust ervaren en is afleiding een soort van verslaving waar je in weg vlucht. Mindfulness is namelijk het tegenovergestelde. Wanneer je mediteert binnen de context van Mindfulness dan kijk je naar wat er nú is. Hoe het nú in dit ogenblik met je gaat. Welke gedachten er zijn, hoe je lichaam voelt, hoe je adem is, hoe je stemming is enzovoort. In meditatie ga je niet over problemen nadenken en zoeken naar oplossingen. Het doel van meditatie is ook niet om, aan wat je op dat moment opmerkt, iets te veranderen. Het resultaat van meditatie en verstilling is echter wel dat je bewuster leeft en vanuit die bewuste aanwezigheid met jouw kennis en levenservaring op situaties reageert. 

Voor nu nodig ik je uit om eens te experimenteren met deze video en te kijken wat dit met je doet. Op je telefoon, tablet of je laptop. Misschien heb je een tv met internet? Vandaag is de eerste Alpenrit in de Tour de France. En wanneer de renners van Embrun naar Valloire klimmen en het jou te warm wordt, steek dan je voeten in een emmer koud water met deze splashing waves op de achtergrond. O ja, de video begint met een reclame die je na 5 seconden kunt overslaan.

Waar je ook bent. Keep it cool and calm.

-Lisette – 

ZOMERTIJD

  • In juli en augustus beperkte openingstijden.
  • Van 2 augustus tot en met 25 augustus wegens vakantie gesloten.

In de rubriek ‘Mindfulness’ schrijft Lisette Poell over haar werk in de praktijk ‘Jij bent Oké’. Ze geeft tips hoe Mindfulness te integreren is in het dagelijks leven. Lisette is gediplomeerd coach/counselor en Mindfulness Based Cognitive Therapist/trainer. Naast (digitale) coaching geeft ze trainingen en workshops op het gebied van Mindfulness en intuïtief schrijven. Ze werkt vanuit verschillende locaties. In het verleden werden nogal eens paarden ingezet maar tegenwoordig trekt ze steeds vaker, al wandelend met  cliënten de natuur in. Nieuwsgierig geworden? Kijk op de website www.jijbentoke.nl  en ook op Facebook , LinkedIn en ook op Instagram. Heb je een vraag of opmerking stuur me een mail.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00
Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58
2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00

Advertentie