Skip to content

Geef je dag een goede start

Redactie
11 juli 2019 | 11:00

Advertentie

Hersenen ontspannen wanneer er geen ‘moeten’ is. Doorgaans merk je dan ook dat de rest van je lichaam steeds meer ontspant, zoals bijvoorbeeld in vakantietijd. Het is een kwestie van jezelf even tijd gunnen waarin je alle gedachten en ideeën, over het werk of over school met rust laat en je focus op totaal iets anders legt. Ik vraag je niet om dingen los te laten, maar spreek bewust over met rust laten. Het woord ‘loslaten’ wordt mijns inziens te vaak als dooddoener gebruikt en ik merk dat van daaruit bij mensen vaak zelfverwijten ontstaan.

Wat je ook doet in deze vakantietijd, of wat je ook van plan bent te gaan doen: Geef je dag een goede start. Dit begint terwijl je nog in je bed ligt. Zodra je bewust bent dat je niet meer slaapt merk je misschien dat je hoofd al ‘aan’ staat. In plaats van daarin mee te gaan of weg te duwen wil ik je uitnodigen voor dit experiment, dat slechts een paar minuten hoeft te duren.

De oefening is bedoeld om aanwezig te komen in je lichaam nog voordat je met je voeten naast het bed staat. Het is een combinatie van een oefening die ik in 1989 heb geleerd tijdens een revalidatietraject, vervolgens heb ik daar een vleugje Mindfulness aan toegevoegd. Ik was toen 28 jaar en doe hem nog steeds elke dag voordat ik mijn bed uitkom.
Aanwezig komen en jezelf verwelkomen voordat je de rest van de wereld tegemoet treedt en welkom heet met alles wat je daarin te doen hebt.

Vakantietijd is misschien hét moment om met deze oefening te starten. Zie het als een experiment en wie weet vind je het leuk om op deze manier je dag te starten.
Neemt niet weg dat af en toe weg doezelen ook wel lekker kan zijn wanneer je die dag verder niets te doen hebt.

Klik hier voor de oefening. Er opent zich een pdf dat op mijn website is gepubliceerd. Wanneer je het leuk vindt kun je je op de website ook aanmelden voor de maandelijkse nieuwsbrief.

Ik wens je nog een mooie dag en veel plezier met die experiment.

-Lisette –

In de rubriek ‘Mindfulness’ schrijft Lisette Poell over haar werk in de praktijk ‘Jij bent Oké’. Ze geeft tips hoe Mindfulness te integreren is in het dagelijks leven. Lisette is gediplomeerd coach/counselor en Mindfulness Based Cognitive Therapist/trainer. Naast (digitale) coaching geeft ze trainingen en workshops op het gebied van Mindfulness en intuïtief schrijven. Ze werkt vanuit verschillende locaties. In het verleden werden nogal eens paarden ingezet maar tegenwoordig trekt ze steeds vaker, al wandelend met  cliënten de natuur in. Nieuwsgierig geworden? Kijk op de website www.jijbentoke.nl  en ook op Facebook , LinkedIn en ook op Instagram. Heb je een vraag of opmerking stuur dan een mail.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_22 Brandende kliko Hillenraad Weert-1
Door snel ingrijpen is erger voorkomen
22 september 2024 | 16:47
2024_09_22 Herdenking bevrijding Weert 80 jaar - Johan Horst-9
Weert werd bevrijd door het Britse Suffolk
22 september 2024 | 14:25
2024_09_22 Zonnebloem Nederweert beleeft 100 jaar in 1 dag 9
Een geweldige middag
22 september 2024 | 13:40
2Gevonden Voorwerpen Voor de badeendjes op de Schoorkuilen
‘Verloren’ in ons mooie buitengebied
22 september 2024 | 12:30

Advertentie