Skip to content

Wat kun je doen tegen wildgroei?

Redactie
20 juni 2019 | 11:00

Advertentie

Onze mind is behoorlijk creatief en vaak onvoorspelbaar. Dat uit zich meestal in een wildgroei aan gedachten, met de klemtoon op wildgroei. Daar kunnen overigens prachtige creatieve ideeën uit ontstaan.

Er zitten speelse gedachten bij, praktische gedachten, irritante gedachten en misschien zelfs absurde gedachten die je niet eens hardop durft uit te spreken. De boekhandel staat vol met boeken waarin mensen hun gedachten hebben opschreven. Muzikanten verwerken hun ideeën in muziek en kunstschilders in hun schilderij. Ik uit me in beweging, muziek, schrijven en meditatie. Hoe uit jij je gedachten?

Die wildgroei aan gedachten kun je helaas niet voorkomen. Dat is een normale activiteit van onze geest. Wat kun je dan wél doen? Je kunt oefenen je gedachten te hanteren zoals je bijvoorbeeld met Mindfulness kunt leren. Gedachten komen en gaan wanneer ze willen en kunnen alle kanten op vliegen. Daardoor kan het weleens spitsuur zijn in je hoofd. Misschien stelt het je gerust als ik je vertel dat dit bij iedereen gebeurt, zowel jong als oud. Maar niet iedereen heeft er last van. En dat ligt aan de manier waarop je met je gedachten omgaat.

Wie kiest er waarmee jij verdergaat?
In het denkproces worden gedachten geselecteerd waarmee je verdergaat. De vraag is, laat je de automatische piloot kiezen of zit je zelf achter het stuur?
Er wordt veel automatisch gereageerd doordat onze aandacht in eerste instantie uitgaat naar gedachten die het meest onze aandacht trekken, daar zit meestal een gevoel bij. Wanneer je echter bereid bent om eens echt goed naar al je gedachten te kijken dan merk je pas op dat een groot deel daarvan onzin is.

Waarom besteden we zoveel tijd aan die onzin-gedachten? Omdat je het meestal niet in de gaten hebt. Vaak zit je al middenin een verhaal en word je dán pas bewust van je denken. Misschien ben je bezig het idee van een zomerbarbecue uit te werken en heb je al een lijstje in je hoofd met welke mensen je uit wilt nodigen. Of zit je lekker te dagdromen en word je meegetrokken in een meeslepend verhaal? Maar niet elk verhaal is leuk en in sommige wil je misschien niet eens terecht komen vooral als het verhalen zijn met jaloezie, verdriet en pijn.

Wildgroei kun je niet voorkomen maar de sleutel tot hanteren van gedachten ligt in het denkproces. Op maandagavond 1 juli kun je kennismaken met Mindfulness in Nederweert. Kijk op de website voor meer informatie. Op dinsdagavond 2 juli zijn we in Ell bij EquiJoy om Mindfulness te beoefenen met mensen die al bekend zijn met Mindfulness.

Misschien ook interessant te weten is dat we op donderdag 4 juli bij EquiJoy in Ell zijn met een workshop intuïtief schrijven. Een interessante manier om te horen wat je jezelf allemaal verteld.  Stuur me een mail met je vragen of wanneer je mee wilt doen.

– Lisette –

Agenda

  • 1 juli Workshop Mindfulness voor belangstellende
  • 2 juli Ont-moeten
  • 4 juli Workhop intuïtief schrijven

In de rubriek ‘Mindfulness’ schrijft Lisette Poell over haar werk in de praktijk ‘Jij bent Oké’. Ze geeft tips hoe Mindfulness te integreren is in het dagelijks leven. Lisette is gediplomeerd coach/counselor en Mindfulness Based Cognitive Therapist/trainer. Naast (digitale) coaching geeft ze trainingen en workshops op het gebied van Mindfulness en intuïtief schrijven. Ze werkt vanuit verschillende locaties. Soms worden paarden ingezet of trekt ze met haar cliënten de natuur in. Nieuwsgierig geworden? Kijk op de website www.jijbentoke.nl  en ook op Facebook en LinkedIn. Heb je een vraag of opmerking stuur dan een mail.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_22 Herdenking bevrijding Weert 80 jaar - Johan Horst-9
Weert werd bevrijd door het Britse Suffolk
22 september 2024 | 14:25
2024_09_22 Zonnebloem Nederweert beleeft 100 jaar in 1 dag 9
Een geweldige middag
22 september 2024 | 13:40
2Gevonden Voorwerpen Voor de badeendjes op de Schoorkuilen
‘Verloren’ in ons mooie buitengebied
22 september 2024 | 12:30
2024_09_22 Breaking Games battle - Johan Horst-5
Dansers gingen de strijd met elkaar aan
22 september 2024 | 11:31

Advertentie