Skip to content

Gun jezelf die rust, ook al is het maar even

Redactie
9 mei 2019 | 11:00

Advertentie

Mindfulness is een bijzondere manier van omgaan met wat je tegenkomt in je leven. Niet alleen in tijden van kommer en kwel maar óók al die andere keren. Maar weinig mensen weten dit. 

Al die keren dat je je goed voelt. Al die keren dat je iets uitzonderlijks meemaakt en helemaal happy bent. Dát zijn de momenten die je brandstof geven in tijden dat het misschien iets minder goed met je gaat. Des te meer reden om die momenten ten volle te beleven. Het zijn niet de foto’s in je album die jou die brandstof geven. Het is de kwaliteit van aandacht die je hebt in dat moment en die cultiveren we met het beoefenen van Mindfulness. Een kwaliteit van aandacht die ook makkelijk door te geven is aan je kinderen. Een mooi geschenk niet alleen voor je kind maar ook voor jezelf. Vanaf het moment dat mijn zoon het begrip foto herkende nodigde ik hem uit een foto te maken van vreugdevolle momenten. Niet met een fototoestel maar met zijn ogen. Al die denkbeeldige foto’s hebben hem vaak geholpen in tijden dat hij als peuter moeilijk in slaap viel.

Waarom zou je wachten tot het water je tot aan je lippen staat om met deze bijzondere bejegeningswijze kennis te maken?

Kom het zelf ervaren op 21 mei en 26 mei. Je kunt er wel iets over lezen en anderen kunnen je erover vertellen maar uiteindelijk weet je dan nog niet hoe het voor jou zal zijn. Door er zelf van te proeven maak je je eigen ervaring. Wil je daarna meer informatie over een training of een ander traject dan maken we daarvoor graag een afspraak met je. Deze dagen staan in het teken van Mindfulness beoefenen. Niet getreurd als je niet kunt in mei. Er volgen er nog meer. Stuur me een mail als je geïnteresseerd bent. 

Mindful Momement – werkonderbreking
Vroeger kreeg je misschien van je leraar op je kop als je uit het raam zat te staren. Nu is er niemand die mij tot de orde roept maar een behoefte om mijn werk even te onderbreken.
Dat doe ik regelmatig en kijk dan uit het raam. Je zult me niet zien staren, ook zie je me niet turen. Ik laat mijn ogen eerst gewoon even rusten en word me bewust van mijn adem en mijn lichaam(houding). Dan kijk ik met open aandacht naar alle vormen en kleuren die ik buiten zie en zoom op iets in, dichtbij of verder af. Ik ben niet op zoek om iets te vinden maar ontdek wat er te zien is zoals de takken van onze notenboom waaraan zich langzaam blaadjes ontvouwen. Op de achtergrond voel ik mijn ademhaling op en neer gaan. Het gebied rondom en achter mijn ogen voel ik ontspannen – mijn kaken – mijn wangen – mijn schouders ontspannen – ik hoor een zucht. Heerlijk even dat moment van rust. Het is maar een kort moment, zo’n 1 tot 5 minuten. Dan ga ik weer verder met mijn werk. 

Gun jezelf een moment van rust, ook al is het maar kort.

-Lisette-

Agenda

In de rubriek ‘Mindfulness’ schrijft Lisette Poell over haar werk in de praktijk ‘Jij bent Oké’. Ze geeft tips hoe Mindfulness te integreren is in het dagelijks leven. Lisette is gediplomeerd coach/counselor en Mindfulness Based Cognitive Therapist/trainer. Naast (digitale) coaching geeft ze trainingen en workshops op het gebied van Mindfulness en intuïtief schrijven. Ze werkt vanuit verschillende locaties. Soms worden paarden ingezet of trekt ze met haar cliënten de natuur in. Nieuwsgierig geworden? Kijk op de website www.jijbentoke.nlen ook op Facebook en LinkedIn. Heb je een vraag of opmerking stuur dan een mail.

Photo by Johannes Plenio on Unsplash

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58
2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00
65
Elke zaterdag om 12.00 uur
21 september 2024 | 12:00

Advertentie