Skip to content

Herfstpracht in de bossen

Redactie
15 november 2018 | 11:00

Advertentie

Aan de overkant van ons huis staat een struik in zijn volle herfstpracht. De lange uitlopers, met hier en daar nog een beetje groen, dansen vrolijk heen en weer in de wind. Een mooi schouwspel. Zodra de zon schijnt weerkaatst hij warme oranjerode kleuren. Ik ben blij dat mensenhanden hem nog niet in een strak keurslijf hebben gesnoeid al zal dat op enig moment waarschijnlijk onvermijdelijk zijn. Voor nu geniet ik ervan dat hij zijn huidige vorm en blaadjes nog even heeft.

In de herfst laten vrijwel alle bomen hun bladeren moeiteloos los. Wij daarentegen hebben er soms wat meer moeite mee om dingen achter ons te laten. In deze tijd van het jaar merk ik dat de wandelcoachgesprekken veelal gaan in de richting van terugkijken, hoe dit jaar voor iemand tot nu toe is geweest. Dan gaan de gesprekken niet over iemands ideeën maar over het gedrag dat je aan jezelf en anderen hebt laten zien en wat je daardoor uiteindelijk hebt gemanifesteerd. Mensen zien hierdoor wat wel en niet voor ze heeft gewerkt. Dit inzicht nodigt uit om opnieuw naar hun waarden te kijken en daar waar nodig, zaken anders aan te pakken.  ‘We kunnen een probleem niet oplossen met dezelfde denkwijzen waarmee we het probleem hebben gecreëerd’, is een quote die aan Albert Einstein wordt toegeschreven. Hoe blik jij terug op dit jaar?

Ik heb steevast mijn wandelschoenen achterin de auto staan. Als ik onderweg ben kan ik altijd even stoppen en een stukje gaan lopen, al zijn het maar 10 minuten. Ik vind het de moeite waard om te doen. Vanmiddag ga ik weer met cliënten naar buiten, een combinatie van een stiltewandeling en coachgesprek. Ik kijk er al naar uit. We hebben geluk want het zonnetje schijnt waardoor de herfstkleuren mooi tot hun recht komen. 

AGENDA

  • 19-11-2018 Module 4 training Mindfulness (aanmelding gesloten)
  • 2019 start nieuwe groepstraining Mindfulness

In de rubriek ‘Mindfulness’ schrijft Lisette Poell over haar werk in de praktijk ‘Jij bent Oké’. Ze geeft tips hoe Mindfulness te integreren is in het dagelijks leven. Lisette is gediplomeerd coach/counselor en Mindfulness Based Cognitive Therapist/trainer. Naast (digitale) coaching geeft ze trainingen en workshops op het gebied van Mindfulness en intuïtief schrijven. Ze werkt vanuit verschillende locaties. Soms worden paarden ingezet of trekt ze met haar cliënten de natuur in. Nieuwsgierig geworden? Kijk op de website www.jijbentoke.nl  en ook op Facebook en LinkedIn. Heb je een vraag of opmerking stuur dan een mail.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

65
Elke zaterdag om 12.00 uur
21 september 2024 | 12:00
Vizier-op-Nederweert-Tweede-Wereldoorlog
Vizier op Nederweert
21 september 2024 | 11:00
Kermismis-tijdens-Weert-Kermis-2023-met-Deken-Franken-Johan-Horst-13
Ga jij ook naar de kermis?
21 september 2024 | 11:00

Advertentie