Skip to content

We gingen knopen lopen in Grathem

Redactie
30 augustus 2018 | 11:00

Advertentie

We zochten een korte wandeling, niet te ver van huis. We hadden er al talloze gehad die praktisch vanaf de voordeur begonnen en wilden eens iets anders. Ik kwam op de site van liefde voor Limburg terecht en vond een route van 6 km die in Grathem begint en eindigt. Een makkelijk te lopen route, afwisselend over verharde en onverharde paden. Het was zonnig en er stond die dag een lekker windje dat niet alleen voor wat verkoeling zorgde maar ook tot gevolg had dat geluid verder droeg. Dezelfde route lopen op een windstille dag zal anders zijn. Je hoort het geluid van de wapperende bladeren in de wind en als je heel goed luistert kun je zelfs horen of het grote of kleine blaadjes zijn, breed of lancetvormig. Samen met alle vogels en zoemende insecten geeft dat een prachtig concert.

De stroming van de Uffelse beek en het geluid van klaterend water verklapt dat we steeds dichterbij de watermolen komen die Grathem rijk is. 
Na de molen lopen we langzaam het dorp uit richting kanaal Wessem en horen het geluid van auto’s steeds dichterbij komen. Onderweg passeren we rijen appelboompjes en kasteel Groot Buggenum. 
Eenmaal aangekomen op het pad langs het kanaal is het mooi om het contrast te ervaren van voorbijsnellende auto’s op de A2 aan de ene kant en de rust en ruimte aan de andere kant waar wij ons bevinden. Het verstoort onze rust niet en blijkbaar ook niet die van de vissers langs de waterkant. Niet lang daarna buigen wij af naar de Haelense beek en volgen deze richting het dorp waar hij waarschijnlijk weer over is gegaan in de Uffelse beek maar daar heb ik even niet op gelet. Daar strijken we met ons vieren neer op het schaduwrijke terras alvorens we huiswaarts keren. Iets verder weg dan mijn eigen voordeur maar nog steeds dichtbij huis.

Als ik mijn verhaal over deze wandeling had beëindigd met; ‘het was een mooie wandeling maar jammer van de snelweg aan de andere kant van het kanaal’ dan liet dit verhaal een andere sfeer achter.

Ik bedoel daarmee ook te zeggen; ‘Waar je ook gaat, je neemt jezelf altijd mee’.

Je kunt heel veel dingen thuislaten maar jezelf niet, daar is nou eenmaal geen ontkomen aan. Hoe vaak hoor ik mensen niet vertellen dat ze zo ontzettend aan vakantie toe waren maar niet de rust vonden waarnaar ze verlangden. Dat kan verschillende oorzaken hebben. Zoals wanneer je van alles een optelsom maakt waarbij aan het eind alleen maar een plus of min overblijft. Of wanneer je bijvoorbeeld de neiging hebt om lastige of vervelende dingen in het dagelijks leven te vermijden. Maar ook als je je heel veel zorgen over iets maakt. Het komt er altijd een keertje uit en meestal is dat op momenten die nooit uitkomen. De manier waarop jij naar het leven kijkt en ervaart bepaalt op dat moment het gevoel en blijft achter in je herinnering.

Je kunt leren om dat wat je tegenkomt in je leven aan te gaan zonder dat het je telkens weer opnieuw compleet verstoord. Een manier waarop je dit kunt leren is bijvoorbeeld met Mindfulness. Nu is het voor mij nog vakantie maar vanaf volgende week beginnen we weer. Vanaf oktober is er weer plaats voor nieuwe individuele (coach)trajecten. In die tijd starten we ook weer met een nieuwe groepstraining. Mocht je wegens vakantie het artikel over ‘vergeten stress’ hebben gemist, dan kun je dit lezen in het archief op Nederweert24.

– Lisette –

In de rubriek ‘Mindfulness’ schrijft Lisette Poell over haar werk in de praktijk ‘Jij bent Oké’. Ze geeft tips hoe Mindfulness te integreren is in het dagelijks leven. Lisette is gediplomeerd coach/counselor en Mindfulness Based Cognitive Therapist/trainer. Naast (digitale) coaching geeft ze trainingen en workshops op het gebied van Mindfulness en intuïtief schrijven. Ze werkt vanuit verschillende locaties. Soms worden paarden ingezet of trekt ze met haar cliënten de natuur in. Nieuwsgierig geworden? Kijk op de website www.jijbentoke.nl en ook op Facebook en LinkedIn. Heb je een vraag of opmerking stuur dan een mail.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

EnergierondjeWeert_1
Groene energie van dichtbij bekijken?
21 september 2024 | 20:30
Scary-Night-Bubbles
WIN tickets op Nederweert24!
21 september 2024 | 20:00
5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00

Advertentie