Skip to content

Nee, ik doe niet altijd wat ik me heb voorgenomen

Redactie
10 mei 2018 | 11:00

Advertentie

Soms is dat gewoonweg ook niet mogelijk, omdat er iets is veranderd waardoor het oorspronkelijke plan niet meer uitvoerbaar is.

Nu ben ik eindelijk in het boek begonnen dat al bijna een jaar in mijn boekenkast staat. Het voornemen was om hierin te beginnen toen ik vorig jaar samen met Paul op vakantie was. Uitstapjes maken, maar ook gewoon lekker ‘niksen’ en af en toe wat schrijven en lezen. Het liep anders. Twee weken voordat we gingen stapte ik in een kuil die verscholen lag onder het lange gras. Een van de gevolgen was dat onze vakantie anders werd dan ik me had voorgesteld. Eropuit trekken ging er anders uitzien. Ook leuk, maar anders.

We verbleven in een vakantiewoning aan de rand van het stadje en hadden prachtig uitzicht, over het dal en de bedrijvigheid beneden. Eenmaal zittend op het terras van ons vakantieadres dacht ik niet aan dat boek. Ik heb daar zitten genieten van het uitzicht, het gezelschap en op zijn tijd een natje en een droogje. Het enige boek dat ik die week in mijn handen heb gehad, ging over de bezienswaardigheden in de omgeving. In plaats van lange wandeltochten werden het langere ritten, afgewisseld met korte wandelingetjes. Ook leuk, maar anders. Ik hoef het boek niet in één ruk uit te lezen. Misschien neem ik het dit jaar wel weer mee.

Ga ik wel op vakantie?
Eerlijk gezegd heb ik nog geen flauw idee. Misschien blijven we wel gewoon lekker thuis. Er is nog genoeg te schilderen en op te knappen. Maar gelukkig is er ook genoeg plek om te relaxen. Die gedrevenheid van ‘dit moet nog’ en ‘dat moet nog’ een beetje temperen en er anders naar kijken. De ene keer gaat dat makkelijker dan de andere keer.
Zelfs afbladderende verf kan er heel mooi uitzien, al dacht Karel, mijn vader, daar anders over. Die kwam nog uit de school van oude schildertechnieken. Niks geen sjablonen maar gewoon uit de losse hand houdnerf en marmer imiteren en zelfs craquelé (ziet uit als gebarsten verf). Ik kan dan wel de schoonheid van vergankelijkheid appreciëren maar met alleen maar bewust in- en uitademen wordt de klus niet geklaard. Het helpt me wel om even te stoppen en te checken, te voelen hoe het met me is. Om mijn geest weer te klaren, zodat ik niet de verkeerde kleur erop smeer en bijtijds stoppen als mijn lichaam daarom vraagt.

AGENDA

  • Voor de zomer en direct na de zomer start een nieuwe training Mindfulness.
  • Ga naar de website van Jij bent Oké voor meer informatie
  • Eind mei ga ik naar Antwerpen en laat me informeren over de wetenschap en Mindfulness

– Lisette –

In de rubriek ‘Mindfulness’ schrijft Lisette Poell over haar werk in de praktijk ‘Jij bent Oké’. Ze geeft tips hoe Mindfulness te integreren is in het dagelijks leven. Lisette is gediplomeerd coach/counselor en Mindfulness Based Cognitive Therapist/trainer. Naast (digitale) coaching geeft ze trainingen en workshops op het gebied van Mindfulness en intuïtief schrijven. Ze werkt vanuit verschillende locaties. Soms worden paarden ingezet of trekt ze met haar cliënten de natuur in. Nieuwsgierig geworden? Kijk op de website www.jijbentoke.nl  en ook op Facebook en LinkedIn. Heb je een vraag of opmerking stuur dan een mail.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_22 NIeuwe vlaggenmaten Aerthijsplein Ospel dorpsraad Ospel-6
De oude masten waren beschadigd
22 september 2024 | 10:56
6Overlijdensbericht Riek Nies - van Dijk
Arléne Uitvaart
 
22 september 2024 | 10:30
EnergierondjeWeert_1
Groene energie van dichtbij bekijken?
21 september 2024 | 20:30
Scary-Night-Bubbles
WIN tickets op Nederweert24!
21 september 2024 | 20:00

Advertentie