Skip to content

Druk in je hoofd? Dan is waarschijnlijk de Doener volop bezig

Redactie
11 januari 2018 | 11:00

Advertentie

Het tweede kenmerk van eigenschappen over de Doe- en Zijn-modus gaat over analyseren versus gewaarworden. Dit wil zeggen dat je niet moet vergeten contact met je lichaam te maken omdat het hoofd continue bezig is met denken, vergelijken, analyseren of het maken van plannen. Mensen die in goed contact zijn met hun lichaam merken op als grenzen overschreden dreigen te worden. Beoefening van yoga is bijvoorbeeld een goeie manier van ontspanning waarbij je ruimte maakt voor lichaam en geest. In Nederweert en directe omgeving is er een ruim aanbod van verschillende stromingen. In een Mindfulness training leren deelnemers de bodyscan om gewaar te worden van wat er in je lichaam en geest omgaat.

We brengen nogal wat tijd door in ons hoofd. En toont zich een probleem dan biedt de Doe-modus zich vrijwillig aan en gaat het brein op zoek naar een oplossing. Een handig hulpmiddel hierbij is het menselijk vermogen zaken te analyseren. Je haalt het in delen uit elkaar en gaat het diepgaand onderzoeken. Vooral bij complexe vraagstukken heel handig. Als we echter niet Mindful zijn kan er sprake zijn van onjuiste waarnemingen en interpretaties. Met het woord Mindful in deze context bedoel ik, bewustzijn, helderheid en tegenwoordigheid van lichaam en geest zodat je creativiteit niet wordt belemmerd of bijvoorbeeld verkeerde conclusies worden getrokken. Een gedreven Doe-modus kan er namelijk voor zorgen dat je in cirkeltjes rond blijft draaien en van iets simpels een complex geheel maakt waarbij je het gevoel hebt opgesloten te zitten omdat je elke verbinding met de werkelijkheid kwijt bent. Besprekingen komen in een impasse of erger nog, je hebt het idee op een dood spoor te zitten en voelt je lamgeslagen. Herken jij jezelf hierin en wil je daarin verandering dan is het misschien een idee om deel te nemen aan een training Mindfulness waardoor je je van moment tot moment bewust wordt van wat er in jou en in de wereld om je heen gebeurt. Je zult ook merken dat naarmate je dit langer beoefent je heel geleidelijk een puur intuïtief gevoel ontwikkelt voor wat er in je binnen- en buitenwereld omgaat. Juist dat vermogen stelt je in staat met een frisse blik de wereld tegemoet te treden.

AGENDA –

  • Januari workshop kennismaken met Mindfulness
  • Januari workshop intuïtief schrijven
  • Februari start nieuwe groepstraining Mindfulness

Kijk op de web agenda van www.jijbentoke.nl

– Lisette –

In de rubriek ‘Mindfulness’ schrijft Lisette Poell over haar werk in de praktijk ‘Jij bent Oké’. Ze geeft tips hoe Mindfulness te integreren is in het dagelijks leven. Lisette is gediplomeerd coach/counselor en Mindfulness Based Cognitive Therapist/trainer. Naast (digitale) coaching geeft ze trainingen en workshops op het gebied van Mindfulness en intuïtief schrijven. Ze werkt vanuit verschillende locaties. Soms worden paarden ingezet of trekt ze met haar cliënten de natuur in. Nieuwsgierig geworden? Kijk op de website www.jijbentoke.nl  en ook op Facebook en LinkedIn. Heb je een vraag of opmerking stuur dan een mail.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

De sfeervolle Raadzaal van Museum W
Cultureel Lint op 22 september
18 september 2024 | 18:00
Toekomst Sportpark Ospel-1
Hoe ziet het sportpark er over 10 jaar uit?
18 september 2024 | 17:09
1Overlijdensbericht Theu Ramaekers
Evers Uitvaartverzorging
 
18 september 2024 | 17:00
Kessels Installaties zorgt voor een warme overdracht Stockmans Installatieburo
Overname Stockmans door Kessels Installaties
18 september 2024 | 16:34

Advertentie