Skip to content

Hoppaaaaa daar gaan we weer

Redactie
31 augustus 2017 | 11:41

Advertentie

Vakantie is voor het gros van de mensen voorbij. Velen zijn weer aan het werk en kinderen gaan naar school. Deze week zwaai ik mijn zoon uit die voor een aantal maanden naar het buitenland gaat in verband met zijn studie. Andere moeders hebben hun zoon of dochter misschien voor het eerst naar school gebracht. Ieder tracht weer in een ritme te komen.

Vakantie brengt je niet altijd wat je er in eerste instantie van verwacht. Ik wilde een wandelvakantie maar verzwikte kort daarvoor behoorlijk mijn enkel. Dus dat werd met het pootje omhoog zitten en boekje lezen. Dat was even schakelen. Hoe was jouw vakantie?

Ik ken ook mensen die een druk leven leiden en zich van de ene vakantie naar de volgende vakantie slepen maar nooit echt kunnen ontspannen. Sommigen worden in eerste instantie zelfs ziek omdat ze niet goed in staat zijn om te schakelen van hun drukke bezigheden naar vrijetijd. Hier wordt ook weleens aan gerefereerd met de term vrijetijdsziekte (Ad Vingerhoets). Wat velen soms vergeten is dat je al je kommer en kwel gewoon meeneemt op reis. Daarover heb ik vorig jaar al een keer iets geschreven. Hierdoor kan het zomaar gebeuren dat een rustige strandvakantie kan uitlopen op een nachtmerrie.

Waar het om gaat is dat je op tijd leert te stoppen. En dat is iets wat we vaak ver voor ons uitschuiven. Hoe vaak hoor je jezelf zeggen of denken: ‘Ik doe dit nog even en dan ….’ Als je steeds door blijft jakkeren raak je uiteindelijk uit balans.

Door oplettendheid te beoefenen pik je eerder signalen van je lichaam op. Mindfulness is een training die ook een preventieve werking heeft.

Stoppen hoe doe je dat?
Begin eens heel simpel met het Mindful moment ‘de deur’.

Mindful Moment – De deur

In plaats van gedachteloos door een deur te lopen kun je er ook een Mindful Moment van maken. Loop bewust naar de deur en voel daarbij hoe je lichaam beweegt en adem rustig en bewust in en uit. Vragen die je jezelf stelt zijn: wat voel ik en waar voel ik dat? Terwijl je de klink vastpakt let je op de structuur van de klink en de temperatuur. Check hoe je lichaam voelt en open de deur met aandacht. Treed dan de ruimte in alsof je als het ware in een nieuwe scene stapt met open nieuwsgierigheid. Sta even stil en adem die sfeer. Verwelkom jezelf als het ware. Sluit dan de deur zachtjes achter je, een nieuw moment is aangebroken.

Agenda

21 september workshop intuïtief schrijven.
28 september terugkom moment Mindfulness
Oktober/november start nieuwe groepstraining Mindfulness

– Lisette –

In de rubriek ‘Mindfulness’ schrijft Lisette Poell over haar werk in de praktijk ‘Jij bent Oké’. Ze geeft tips hoe Mindfulness te integreren is in het dagelijks leven. Lisette is gediplomeerd coach/counselor en Mindfulness Based Cognitive Therapist/trainer. Naast (digitale) coaching geeft ze trainingen en workshops op het gebied van Mindfulness en intuïtief schrijven. Ze werkt vanuit verschillende locaties. Soms worden paarden ingezet of trekt ze met haar cliënten de natuur in. Nieuwsgierig geworden? Kijk op de website www.jijbentoke.nl  en ook op Facebook en LinkedIn. Heb je een vraag of opmerking stuur dan een mail.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00
Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58
2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00

Advertentie