Skip to content

Nieuwe cursus Mindfulness

Redactie
30 maart 2017 | 11:00

Advertentie

De gewoonte om niet aanwezig te zijn. Heb jij door, hoe vaak je met je gedachten elders bent? Hoe vaak je niet aanwezig bent tijdens gesprekken of bij andere dingen die je aan het doen bent? Dat zijn allemaal momenten waarop je energie wegvloeit in gedachten over wat je allemaal nog moet doen, wilt gaan doen en hoe je dat gaat doen of ideeën die je hebt over bepaalde dingen, mensen of over jezelf.

Soms is het heerlijk om even weg te dromen en te mijmeren. Helaas zijn er echter veel mensen wiens gedachten gaan malen waardoor er in plaats van vrede oorlog in je hoofd ontstaat. Niet iedereen heeft in de gaten hoe vaak ze afwezig zijn. Soms vertellen mensen zich hiervan wel bewust te zijn maar niet weten hoe ze daaruit kunnen stappen.

Vanuit de Indische filosofie spreekt men over een overdosis aan Rajas waardoor je niet meer in Sattva kunt komen. Een aandacht training zoals Mindfulness biedt handvaten om je geest te trainen zodat je continue blijft dwalen. Je kunt je nu aanmelden voor de cursus waarmee we in april van start gaan. In één van de vorige columns lees je de meest recente ervaringen van een vier deelnemers.

Agenda
Op 26 april starten we met nieuwe trainingen in Weert en Ell. Prijzen variëren van € 250,- tot € 385,- afhankelijk van het aantal deelnemers. Het traject duurt 14 weken waarin er 8 bijeenkomsten worden gepland van ca. 2 uur. Een uitgebreide syllabus met werkbladen en oefencd’s is inbegrepen. Naast groepstrainingen worden ook individuele trajecten gevolgd.

– Lisette –

In de rubriek ‘Mindfulness’ schrijft Lisette Poell over haar werk in de praktijk ‘Jij bent Oké’. Ze geeft tips hoe Mindfulness te integreren is in het dagelijks leven. Lisette is gediplomeerd coach/counselor en Mindfulness Based Cognitive Therapist/trainer. Naast (digitale) coaching geeft ze trainingen en workshops op het gebied van Mindfulness en intuïtief schrijven. Ze werkt vanuit verschillende locaties. Soms worden paarden ingezet of trekt ze met haar cliënten de natuur in. Nieuwsgierig geworden? Kijk op de website www.jijbentoke.nl  en ook op Facebook en LinkedIn. Heb je een vraag of opmerking stuur dan een mail.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Bowl of vegetable Soup with chicken. Selective focus
Iedereen is van harte welkom
20 september 2024 | 19:30
2024_09_20 Ongeval tractor auto Lage Kuilen Nederweert-2
Flinke ravage op de Lage Kuilen
20 september 2024 | 18:39
Screenshot
Widow Clicquot
20 september 2024 | 17:00
2024_09_20 Brand Leveroyseweg Heythuysen caravan en tuin-4
Gelukkig raakte niemand gewond
20 september 2024 | 15:12

Advertentie