Skip to content

Mindfulness is geen wondermiddel

Redactie
8 september 2016 | 11:00

Advertentie

Lisette-Poell-MindfulnessOf je iets een probleem of een uitdaging noemt maakt niet uit. Dat zijn slechts woorden die je ergens aan geeft en jij hebt zelf een gevoel bij die woorden. Uiteindelijk gaat het erom hoe je tegen iets aankijkt en vervolgens hoe je met die situatie omgaat. Mindfulness is geen wondermiddel. Je leert echter stil te staan bij dingen waarvan je vaak niet eens bewust was dat je ervoor wegliep. Door Mindfulness te beoefenen kom je bewuster in het leven te staan en train je je geest om niet langer meegezogen te worden in die maalstroom van je gedachten.

Je werkgever betaalt?
De laatste 15 jaar zie je dat werkgevers hun werknemers steeds vaker cursussen aanbieden in het kader van stress management waaronder Mindfulness of een vorm van coaching of therapie. Dat is heel mooi. Echter als er in de organisatie iets fundamenteel fout zit waardoor werknemers veel stress ervaren, los je dat niet op met symptoombestrijding maar zal het bedrijf met de billen bloot moeten durven gaan om die situatie in zijn kern aan te pakken.

Wil jij daar nog wel werken?

Het heeft geen zin om in een ongezonde werksfeer te blijven werken of naar terug te keren. Je kunt je misschien een poos redden omdat je hebt geleerd hoe je je kunt ontspannen of hoe je assertiever kunt zijn. Misschien heb je zelfs een training gevolgd waarin je geleerd hebt hoe je jouw kwaliteiten in kunt zetten en verder tot bloei kunt laten komen. Echter als er in de kern van een organisatie iets niet goed zit en daar niks veranderd, loop je kans weer regelrecht op een burn-out af te stevenen. Mensen die een training Mindfulness hebben gevolgd zullen eerder overwegen of ze daar nog langer willen blijven werken en hun blik verruimen naar een meer passende werkomgeving.

Met Mindfulness leer je onderscheid te maken tussen dat wat er daadwerkelijk is op het moment en datgene wat zich in jouw hoofd afspeelt. Zodra je merkt dat je aan het piekeren bent kun je bewust terzijde stappen waardoor dit niet verder gaat escaleren. Dat maakt dat je met een heldere blik leert kijken waardoor je beter in staat bent keuzes te maken. Zo ga je van onbewust gedrag naar bewust gedrag. In het begin even wennen en misschien ook spannend maar de moeite waard.

Agenda
Individuele trainingen zijn weer gestart en in oktober starten we weer met een groepstraining. Ook zijn er weer een aantal data gepland voor de Mindful Moments en terugkom momenten voor mensen die eerder een training hebben gevolgd. Kijk in de agenda op onze website. Daarnaast zijn er mogelijkheden voor coaching.

– Lisette –

In de rubriek ‘Mindfulness’ schrijft Lisette Poell over haar werk in de praktijk ‘Jij bent Oké’. Ze geeft tips hoe Mindfulness te integreren is in het dagelijks leven. Lisette is gediplomeerd coach/counselor en Mindfulness Based Cognitive Therapist / trainer. Naast de (digitale) coaching geeft ze trainingen en workshops op het gebied van Mindfulness en intuïtief schrijven. Ze werkt vanuit verschillende locaties. Soms worden paarden ingezet of trekt ze met haar cliënten de natuur in. Nieuwsgierig geworden? Kijk op de website www.jijbentoke.nl  en ook op Facebook en LinkedIn. Heb je een vraag of opmerking stuur dan een mail.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

De sfeervolle Raadzaal van Museum W
Cultureel Lint op 22 september
18 september 2024 | 18:00
Toekomst Sportpark Ospel-1
Hoe ziet het sportpark er over 10 jaar uit?
18 september 2024 | 17:09
1Overlijdensbericht Theu Ramaekers
Evers Uitvaartverzorging
 
18 september 2024 | 17:00
Kessels Installaties zorgt voor een warme overdracht Stockmans Installatieburo
Overname Stockmans door Kessels Installaties
18 september 2024 | 16:34

Advertentie