Skip to content

Iedereen vindt mij aardig alleen weten ze dat nog niet allemaal…

Redactie
4 augustus 2016 | 11:00

Advertentie

Lisette-Poell-MindfulnessIk ben ervan overtuigd dat iedereen mij aardig vind’, hoorde ik Byron Katie recentelijk zeggen in een interview met David en Arjan van 365 dagen  succesvol. ‘Alleen verwacht ik niet dat iedereen zich dat nu al realiseert’, liet ze er glimlachend op volgen.

Met die gedachte het leven tegemoet treden voelt vrij. Echter als je minder vriendelijke gedachten koestert dan ervaar je het leven anders. Byron Katie publiceert al jaren een zelfhulpmethode op het internet genaamd The Work. Ze wilt zoveel mogelijk mensen vertellen over deze methode, die zij als een gift ziet en hem gratis via het internet verspreidt. Ik gebruik hem ook in mijn werk en hij sluit uitstekend aan bij Mindfulness wat het bijzonder geschikt maakt voor mensen die wat meer aan zelfonderzoek willen doen. Zij kwam tot deze methode nadat ze zelf jaren aan een depressie heeft geleden. Op enig moment realiseerde ze zich dat ze zoveel leed ervaarde omdat ze de gedachten in haar hoofd geloofde.

Is het waar? Weet je zeker dat het werkelijk waar is?
Dit zijn de eerste twee van in totaal 4 vragen. Een simpel ‘ja’ of ‘nee’ is voldoende. Voel ook de ‘ja’ of de ‘nee’, voel dat die woorden van 1-lettergreep kloppen. Dat ze in overeenstemming zijn met je hart. Zodra je er nog een heleboel reden bijhaalt ben je waarschijnlijk nog niet bij de vraag aangekomen die er werkelijk toe doet. Stop met het geloven van je gedachten en stop ook met het geloven van andermans gedachten zodat ze niet jouw gedachten worden. Ik weet, ik kan niet verwachten dat iedereen ineens gaat stoppen met het geloven van zijn eigen gedachten. Dat kon ik ook niet. Maar gelukkig zie ik steeds vaker dat mensen hun gedachten niet meer klakkeloos voor waar aannemen, ze in twijfel trekken en ze gaan onderzoeken. Er zijn vele manieren waarop je dat kunt doen. De methode van Byron Katie is er een van en die gebruik ik naast een paar andere methoden. Je stelt Jezelf 4 vragen en voordat je ze beantwoord word je stil en mediteer je even op dat moment. Zo merk je dat je laagje voor laagje afpelt en steeds dichterbij de werkelijke vraag komt. Heb je hierbij hulp nodig aarzel niet en neem contact met me op. Ik merk dat mensen dit vaak al in 1 of 2 sessies onder de knie krijgen en van daaruit zelf verder kunnen. Je ziet dat er onderaan dit column ook de mogelijkheid is om dit artikel te mailen. Wil je er op een later tijdstip nogmaals in alle rust naar kijken mail het dan naar jezelf en ga nu lekker vakantie vieren.

Fijne vakantie allemaal!

In de rubriek ‘Mindfulness’ schrijft Lisette Poell over haar werk in de praktijk ‘Jij bent Oké’. Ze geeft tips hoe Mindfulness te integreren is in het dagelijks leven. Lisette is gediplomeerd coach/counselor en Mindfulness Based Cognitive Therapist / trainer. Naast de (digitale) coaching geeft ze trainingen en workshops op het gebied van Mindfulness en intuïtief schrijven. Ze werkt vanuit verschillende locaties. Soms worden paarden ingezet of trekt ze met haar cliënten de natuur in. Nieuwsgierig geworden? Kijk op de website www.jijbentoke.nl  en ook op Facebook en LinkedIn. Heb je een vraag of opmerking stuur dan een mail.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

EnergierondjeWeert_1
Groene energie van dichtbij bekijken?
21 september 2024 | 20:30
Scary-Night-Bubbles
WIN tickets op Nederweert24!
21 september 2024 | 20:00
5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00

Advertentie