Skip to content

Wanneer is de maat vol?

Redactie
21 juli 2016 | 11:00

Advertentie

Lisette-Poell-MindfulnessMatigheid wordt vaak bestempeld als een suffig woord. Matigheid heeft te maken met wijsheid. Alles heeft namelijk een maat. Iedereen heeft een maat voor alles. Het een is af te wegen in hoeveelheden of te meten in omvang. Het merendeel is echter niet zichtbaar maar in eerste instantie alleen voelbaar.

Matigheid heeft te maken met bewaken van je eigen grenzen.
Als je te veel gegeten of gedronken hebt voel je dat meteen en weet je dat je eigenlijk iets minder had moeten eten en drinken maar het was lekker en gezellig enzovoort. Maar wat te denken als je je al lange tijd zorgen maakt over iets? Of als je door bezuinigingen je werk niet meer kunt doen zoals je dat voorheen deed en daardoor het gevoel hebt steeds concessies te moeten doen? Of als die tijdelijke drukte op je werk structureel blijkt te zijn geworden en je continue druk voelt? Genoeg voorbeelden op te noemen waarbij de maat overschreden wordt en je rechtstreeks op een burn-out afstevent.

Matigheid heeft te maken met ‘ken je eigen maat’.

Als je jouw maat niet meer weet betekent dit dat je waarschijnlijk al een lange tijd je eigen grenzen hebt overschreden. Zoiets wordt in een coachsessie al vrij snel duidelijk. Met beoefening van Mindfulness zorg je voor jezelf door je geest te trainen waardoor je bewuster in het leven staat en je signalen van je lichaam eerder herkent.

Workshops
Na de zomervakantie vinden er weer nieuwe proeverijen Mindfulness plaats op dinsdagavond 6 september en op woensdagochtend 14 september. Je bent van harte welkom. Mail me even als je interesse hebt.(lisette@jijbentoke.nl)
– Lisette –

In de rubriek ‘Mindfulness’ schrijft Lisette Poell over haar werk in de praktijk ‘Jij bent Oké’. Ze geeft tips hoe Mindfulness te integreren is in het dagelijks leven. Lisette is gediplomeerd coach/counselor en Mindfulness Based Cognitive Therapist / trainer. Naast de (digitale) coaching geeft ze trainingen en workshops op het gebied van Mindfulness en intuïtief schrijven. Ze werkt vanuit verschillende locaties. Soms worden paarden ingezet of trekt ze met haar cliënten de natuur in. Nieuwsgierig geworden? Kijk op de website www.jijbentoke.nl  en ook op Facebook en LinkedIn. Heb je een vraag of opmerking stuur dan een mail.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_22 Breaking Games battle - Johan Horst-5
Dansers gingen de strijd met elkaar aan
22 september 2024 | 11:31
2024_09_22 NIeuwe vlaggenmaten Aerthijsplein Ospel dorpsraad Ospel-6
De oude masten waren beschadigd
22 september 2024 | 10:56
6Overlijdensbericht Riek Nies - van Dijk
Arléne Uitvaart
 
22 september 2024 | 10:30
EnergierondjeWeert_1
Groene energie van dichtbij bekijken?
21 september 2024 | 20:30

Advertentie