Skip to content

Tibetaans Instituut Yeunten Ling

Redactie
18 mei 2016 | 11:00

Advertentie

Tibetaans Instituut Yeunten LingAfgelopen weekend verbleef ik een paar dagen in Huy in het Tibetaans Boeddhistische Instituut Yeunten Ling. Dat weekend stond in het teken van de Shinee meditatie, oftewel kalmte meditatie. Een van de meditatievormen waar we binnen de Mindfulness ook gebruik van maken. Ditmaal was het woord aan Lama Tashi Nyima die onderricht gaf en sprak over het werken met emoties.

Het is onze geest van waaruit de gedachte vertrekt

Of we ergens een afkeer van hebben of iets ons juist aantrekt wijten we vaak aan het object. Het is echter niet het object van waaruit die gedachte ontstaat maar onze mind die deze gedachte creëert. We oordelen allemaal in meer of mindere mate. We vinden iets lekker of vies, mooi of lelijk, je bent het ergens mee eens of oneens, noem maar op. Met het vellen van een absoluut oordeel is de kans groot dat je in afkeer terecht komt van waaruit woede kan ontstaan.

Gebeurt er iets dat je niet aanstaat of ervaar je ergernis dan is dat een vorm van afkeer en vaak zie je dat datgene of diegene als het ware automatisch tot vijand wordt gemaakt waar tegen men zich wapent. Hierdoor treedt verharding op en ontstaan discussies en ruzies. In werkelijkheid is er echter geen vijand want die is ontstaan door gedachten in je hoofd die je bent gaan geloven. Een soort van onwetendheid omdat je niet bewust bent en vanuit een blinde vlek reageert.

7 juni 2016 Workshop Mindfulness
Schrijf je nu in voor een ca. 3 uur durende workshop waarbij je kennismaakt met Mindfulness om zelf te ervaren welke oefeningen er gedaan worden en wat een training inhoud. De ene training kan best diep gaan terwijl een andere training veel luchtiger is. De workshop vindt plaats bij EquiJoy in het buitengebied van Ell en begint om 19:00 uur. Vooraf aanmelden is noodzakelijk. Tarief is € 20,- en de eerste 10 aanmeldingen betalen slechts de helft.

Heb jij interesse? Stuur een mail met daarin je naam en contactgegevens.

In de rubriek ‘Mindfulness’ schrijft Lisette Poell over haar werk in de praktijk ‘Jij bent Oké’. Ze geeft tips hoe mindfulness te integreren is in het dagelijks leven. Lisette is gediplomeerd coach/counselor en Mindfulness Based Cognitive Therapist / trainer. Naast de (digitale) coaching geeft ze trainingen en workshops op het gebied van Mindfulness en intuïtief schrijven. Ze werkt vanuit verschillende locaties. Soms worden paarden ingezet of trekt ze met haar cliënten de natuur in. Nieuwsgierig geworden? Kijk op de website www.jijbentoke.nl en ook op Facebook en LinkedIn. Heb je een vraag of opmerking stuur dan een mail.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

EnergierondjeWeert_1
Groene energie van dichtbij bekijken?
21 september 2024 | 20:30
Scary-Night-Bubbles
WIN tickets op Nederweert24!
21 september 2024 | 20:00
5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00

Advertentie