Skip to content

Tuinieren is Mindfulness

Redactie
23 maart 2017 | 11:00

Advertentie

Lekker met je blote handen in het zand wroeten en de temperatuur en structuur van de grond voelen. Doe het met aandacht, het is wat minder smakelijk om ineens een kattendrol in je handen te hebben. Soms dwalen mijn gedachten af en schrik ik ineens op als ik merk dat er beestjes over mijn handen lopen. In het begin zwiepte ik ze er uit een schrikreactie af. Nu bekijk ik ze nieuwsgierig. Behalve mieren, daar ben ik helemaal klaar mee.

Wat is jouw manier van tuinieren? Ik moet eerlijk bekennen dat ik weleens naar een tuincentrum ga en het niet alleen blijft bij kijken maar er ook soms ‘kant-en-klare planten’ aan mijn vingers blijven plakken. Een vriendin van mij liet me zien hoe ze lathyrus ging kweken. Ze plaatste wc-rollen in een kistje en vulde de rollen met grond waarin ze de zaden stopte die inmiddels zijn gaan ontkiemen. Dat herinnert me aan mijn moeder die vroeger mijn oude slaapkamer vol had staan met allemaal plastic bekertjes waarin ze bloemen en groenten liet ontkiemen alvorens ze te planten.

Wij zijn blij met ons kleine postzegeltuintje. Het gehele jaar door zijn er volop gasten te begroeten. Met name veel bijen en vlinders. Toen men bezig was met de aanleg van de carpoolplaats zagen we ook gasten die we liever niet zagen.

Seizoenen komen en gaan. De lente is nu aan de beurt!

Agenda
Op 26 april starten we met nieuwe trainingen in Weert en Ell. Prijzen variëren van € 250,- tot € 385,- afhankelijk van het aantal deelnemers. Het traject duurt 14 weken waarin er 8 bijeenkomsten worden gepland van ca. 2 uur. Een uitgebreide syllabus met werkbladen en oefencd’s is inbegrepen. Naast groepstrainingen worden ook individuele trajecten gevolgd.

– Lisette –

In de rubriek ‘Mindfulness’ schrijft Lisette Poell over haar werk in de praktijk ‘Jij bent Oké’. Ze geeft tips hoe Mindfulness te integreren is in het dagelijks leven. Lisette is gediplomeerd coach/counselor en Mindfulness Based Cognitive Therapist/trainer. Naast (digitale) coaching geeft ze trainingen en workshops op het gebied van Mindfulness en intuïtief schrijven. Ze werkt vanuit verschillende locaties. Soms worden paarden ingezet of trekt ze met haar cliënten de natuur in. Nieuwsgierig geworden? Kijk op de website www.jijbentoke.nl  en ook op Facebook en LinkedIn. Heb je een vraag of opmerking stuur dan een mail.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_22 NIeuwe vlaggenmaten Aerthijsplein Ospel dorpsraad Ospel-6
De oude masten waren beschadigd
22 september 2024 | 10:56
6Overlijdensbericht Riek Nies - van Dijk
Arléne Uitvaart
 
22 september 2024 | 10:30
EnergierondjeWeert_1
Groene energie van dichtbij bekijken?
21 september 2024 | 20:30
Scary-Night-Bubbles
WIN tickets op Nederweert24!
21 september 2024 | 20:00

Advertentie