Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Nationale Museumweek/themamiddag met vlas

02/04/2023 - 13:00 tot 17:00

Zondag 2  april Nationale Museumweek / themamiddag met vlas

Van zaterdag 1 t/m vrijdag 7 april is het weer Nationale Museum Week.   Op Eynderhoof zijn er weer bijzondere activiteiten en tijdens deze week mogen de museum kaarthouders (voor een keer) hun museumkaart uitlenen.

Geef je oma een museumbezoek of laat jouw buurman het Eynderhoof museum bezoeken. Zo kunnen we samen zoveel mogelijk mensen kennis laten maken met het bijzondere aanbod in het Eynderhoof museum, want het museum is van en voor ons allemaal.

In het Limburgs Openluchtmuseum Eynderhoof kennen we ze nog: mannen en vrouwen die met liefde en toewijding een – soms eeuwenoud – beroep uitoefenen. Ze praten er met veel plezier over maar demonstreren ook graag het vak aan de vele gasten die het museum ook dit jaar weer hoopt te ontvangen. Altijd bedrijvigheid, dus veel te zien, te beleven en te bewonderen voor de kleine en grote gasten. Een bezoek aan deze unieke plek in Nederweert-Eind wordt een belevenis voor het hele gezin.

Veel van de oude ambachten zijn vandaag in bedrijf. Dat betekent dat er overal bedrijvigheid is in Eynderhoof. Vandaag zien we in museum Eynderhoof de ambachtslieden aan het werk.

Op Eynderhoof wordt vanmiddag via een project aandacht gegeven aan vlas.  Vlas is, als basis voor linnen, heel belangrijk voor de textielindustrie. Op Eynderhoof is ook dit jaar weer een vlasveld ingezaaid. Het gewas bloeit maar enkele dagen en dat levert een prachtig blauw veld op. Op deze zondag zijn de vlas werktuigen te zien en is er een tentoonstelling van bed- en tafellinnen en linnen kleding etc. etc.

In onze zagerij “Bi-j Maantje “ worden vandaag bomen in de lengte doorgezaagd tot planken en balken. Onze bakkers bakken in het bakhuis op ambachtelijke wijze de bekende Eynderhoof brood- en koekproducten. U kunt in onze herberg genieten van koffie met vlaai, die op ambachtelijke wijze is gebakken door onze bakkers in ons eigen bakhuis.

De muziek wordt verzorgd door Fer Hendrix. Het museum is op 2 april open van 13.00  tot  17.00.

Gegevens

Datum:
02/04/2023
Tijd:
13:00 tot 17:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
Site:
https://eynderhoof.nl/

Organisator

Eynderhoof
Telefoon:
0495-626507
E-mail:
museum@eynderhoof.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Eynderhoof
Milderspad 1
Nederweert-Eind, 6034 PL Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0495 626507
Bekijk de site van Locatie
Zet Notificaties aan OK Nee dankje