Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Jubileumeditie ‘100 Mijl van Rooj’

08/06 - 07:00 tot 17:00

Cycle for Charity viert dit jaar haar 10-jarig bestaan. Op zaterdag 8 juni 2024 vindt ons jaarlijks evenement ‘De 100 Mijl van Rooj’ plaats. Traditiegetrouw stappen we ’s morgens in de touringcar om ons te laten afzetten op een plek en van daaruit terug te fietsen naar Stramproy. Nieuw dit jaar is dat we ook de mogelijkheid bieden om vanuit Stramproy te vertrekken en een ronde te rijden. Hierdoor is het mogelijk om een kortere afstand te rijden en later te vertrekken.

Jubileumeditie ‘100 Mijl van Rooj’

De regio
Een van de mooie aspecten van de ‘100 mijl van Rooj’ is dat we steeds vanuit een andere regio vertrekken. De regio die we nog niet hebben aangedaan ligt ten Oosten van ons. Voor de editie van 2024 zullen we afreizen richting ‘De kraters van het Duitse Rijnland’; we vertrekken vanaf het uitzichtpunt bij de Jackerath over de Garzweiler II bruinkoolmijn. Van daaruit zetten we koers richting de bruinkoolmijn bij Hambach. Hier bevindt zich het laagste bovengrondse punt van Europa, namelijk op 293 meter onder NAP (!). Via de bruinkoolmijn bij Inden gaan we via Geilenkirchen richting Nederland, waar we bij Maria-Hoop de grens passeren en waar een pauzeplaats is ingericht.
De route gaat over vlakke of licht glooiende wegen, waarbij we zoveel mogelijk rustige fietswegen hebben opgezocht.
De ‘100 Mijl van Rooj’ is in de basis 163 km. Daarnaast bieden we een kortere variant van ongeveer 125 km.
De rit wordt via GPS gereden en is dus niet uitgepijld. Het inschrijfgeld bedraagt € 32,50 per persoon. Inbegrepen zijn: vervoer per touringcar en vervoer voor de fiets, een GPX-file, goed ingerichte pauzeplekken en een heerlijk bord spaghetti met als toetje een lekker ijsje bij aankomst bij de MaroyBar!
Vertrek is op het Kerkplein van Stramproy omstreeks 7.00 uur. Nadere details hierover volgen na aanmelding.

De ronde
Nieuw in 2024 is dat we 2 kortere versies aanbieden die vanuit Stramproy vertrekken. Een variant van 75 km en een van 100 km. Deze routes gaan over de mooie Limburgse wegen richting de Duitse grens bij Maria Hoop. Na de pauze aldaar wordt weer koers gezet richting Stramproy.
Ook de kortere afstanden worden via GPS gereden en zijn dus niet uitgepijld. Het inschrijfgeld hiervoor bedraagt € 17,50 per persoon. Inbegrepen zijn: een GPX-file, goed ingerichte pauzeplekken en een heerlijk bord spaghetti met als toetje een lekker ijsje bij aankomst bij de MaroyBar!

Tot slot
Alle deelnemers worden in groepen ingedeeld om te voorkomen dat men alleen op pad gaat, waarbij zoveel mogelijk rekening wordt gehouden met de wensen en voorkeuren van onze deelnemers.
Ter gelegenheid van de -eveneens- jubilerende MaroyBar (www.maroybar.com) vindt er vanaf 17.00 uur een koppelkoers plaats op het podium. En na alle sportieve inzet is het lekker nagenieten met een drankje en livemuziek.
Aanmelden voor zowel de ‘100 Mijl van Rooj’ alsook de Koppelkoers kan via www.cycleforcharity.nl.
De opbrengst van deze ‘100 Mijl van Rooj’ komt volledig ten goede aan de Stichting Leefbaarheid Stramproy (ANBI); www.leefbaarheidstramproy.nl

Gegevens

Datum:
08/06
Tijd:
07:00 tot 17:00
Evenement Categorie:
Site:
www.cycleforcharity.nl

Organisator

Stichting Cycle for Charity
Telefoon:
0653428819
E-mail:
info@cycleforcharity.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Limburg Nederland + Google Maps
Zet Notificaties aan OK Nee dankje