Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Concerten RICK’s Clarinet Choir in Openluchtmuseum Eynderhoof

16/07/2023 - 13:30 tot 15:30

Evenementenreeks Evenementenreeks (Alles weergeven)

Traditiegetrouw sluit RICK’s Clarinet Choir (RCC) het culturele schooljaar af in het Limburgs Openluchtmuseum Eynderhoof aan Milderspaât 1 in Nederweert-Eind; dit jaar tijdens de Vlasdag op zondag 16 juli. Er zijn twee concerten: om 13.30 en 15.30 uur. Het afwisselende programma is geschikt voor alle leeftijden, met o.a. In the Mystic Land of Egypt (Albert Ketèlbey), Libertango (Astor Piazzolla) en Talos (Matteo del Maso). Er geldt een entreeprijs voor het museumterrein: € 8,00 voor volwassenen en € 4,00 voor kinderen van 3 t/m 12 jaar.

Vlasdag Eynderhoof
Deze zondagmiddag is er op Eynderhoof van alles te zien op het gebied van vlas, de enige textielplant die in het Nederlandse klimaat geteeld kan worden. Er wordt uitleg gegeven over het verbouwen van vlas en alle bewerkingen die het gewas moet ondergaan om uiteindelijk tot draad gesponnen te kunnen worden, iets wat die dag ook gedemonstreerd zal worden. Tevens is er een tentoonstelling van linnen kleding, bed- en tafellinnen en diverse vlaswerktuigen en zijn er ook andere oude ambachten te zien.

RICK’s Clarinet Choir
Lang niet iedereen weet dat er veel verschillende soorten klarinetten bestaan, van de kleine esklarinet tot de veel grotere contrabasklarinet. Onder leiding van Lieke Krantzen laat het RCC u zien en horen hoe al die klarinetten eruit zien en hoe ze samen klinken. De leden, zo’n vijftien klarinettisten en één slagwerker, repeteren elke zaterdagochtend om 10.00 uur bij RICK Weert. Enthousiast geworden? Kijk op www.rickraakt.nl/clarinetchoir voor meer informatie.

Gegevens

Datum:
16/07/2023
Tijd:
13:30 tot 15:30
Serie:
Evenement Categorieën:
,
Evenement Tags:
, ,
Site:
www.rickraakt.nl/clarinetchoir

Organisator

RICK’s Clarinet Choir
Telefoon:
0495-533954
E-mail:
clarinetchoir@rickraakt.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Eynderhoof
Milderspad 1
Nederweert-Eind, 6034 PL Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0495 626507
Bekijk de site van Locatie
Zet Notificaties aan OK Nee dankje