Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Abdijconcertino RICK’s Clarinet Choir in Abdijkerk Thorn

10/12/2023 - 13:15 tot 14:00

€3,50

In 2023 is RICK’s Clarinet Choir (RCC) nog twee keer te beluisteren, namelijk op 10 december op de beroemde Kerstmarkt in Thorn en voorafgaand aan de Kindermis op kerstavond in Weert.

RICK

De kerstmarkt in de historische kern van Thorn, op zondag 10 december, vindt voor de 28e keer plaats. Hij is volledig ingericht in kerstsfeer in de stijl van de tijd van Charles Dickens. Voor de muzikale omlijsting vinden er op meerdere plaatsen concerten plaats. Zo zijn er o.a. de Abdijconcertino’s in de Abdijkerk (Kerkberg 2, Thorn), waar het RCC van 13.15 tot 14.00 uur optreedt onder leiding van Lieke Krantzen. Op de kerstmarkt zijn zo’n 70 stands met kerstdecoraties, antiek, handgemaakte sieraden en nog veel meer. De entree voor deze markt, die van 11.00 tot 17.00 uur duurt, bedraagt € 3,50.

Het kerstconcert is geschikt voor alle leeftijden. Muziekstukken die gespeeld worden zijn onder andere het vrolijke “A Christmas Festival” (een medley van bekende Christmas carols) van de bekende Amerikaanse componist en dirigent Leroy Anderson en “Deck the Halls” in een arrangement van de Amerikaanse a capella groep Pentatonix.

In RICK’s Clarinet Choir spelen zo’n 15 klarinettisten op allerlei verschillende soorten klarinetten, variërend van de kleine es- tot de grote bas- en contra-altklarinetten. Daarnaast bespeelt een slagwerker het drumstel en diverse percussie-instrumenten. Een ideale manier dus om op een aangename manier kennis te maken met de verschillende leden van de klarinetfamilie! Mocht je klarinet spelen en denken: “Dit wil ik ook!” Spreek ons gerust na afloop van het concert aan, of kom eens langs tijdens een van de repetities op zaterdagmorgen van 10.00-11.30 uur bij RICK Weert. Nieuwe leden zijn altijd welkom!

Meer informatie: www.rickraakt.nl/clarinetchoir

Gegevens

Datum:
10/12/2023
Tijd:
13:15 tot 14:00
Kosten:
€3,50
Evenement Categorieën:
, , ,
Evenement Tags:
, ,
Site:
https://www.kerstmarktthorn.nl/programma-abdij-concertinos/

Organisator

RICK’s Clarinet Choir
Telefoon:
0495-533954
E-mail:
clarinetchoir@rickraakt.nl
Bekijk de site van Organisator
Zet Notificaties aan OK Nee dankje