Skip to content

Nederweert stelt € 50.000 beschikbaar voor OLS 2024

Redactie
18 januari 2024 | 15:51

Advertentie

De schutterijen uit Beekdaelen hebben gezamenlijk de organisatie van het OLS 2024 van de schutterij uit Nederweert overgenomen. De schutterijen vonden daarbij de gemeente Beekdaelen aan haar zijde, zeker ook in het kader van het 5-jarig bestaan van Beekdaelen.

OLS 2024

Gemeente Nederweert had €100.000,- beschikbaar gesteld voor de organisatie van het OLS in Nederweert. Nu het OLS in Nederweert geen doorgang kan vinden heeft het college van Nederweert besloten de helft van dat bedrag, € 50.000,-, beschikbaar te stellen voor de organisatie van het OLS in Beekdaelen.

De schutterijen zijn zeer verheugd over de bijdrage. Voor de officiële overdracht wordt een moment gezocht.

Lees ook

Advertentie

19 Reacties

  1. Mag hopen dat dit een grapje is. Prachtige initiatieven in eigen dorp die we allemaal al jaren kennen hebben nog nooit op een euro mogen rekenen. Cultuuronvriendelijk dorp dat 50K gemeenschapsgeld weggeeft. Hoe is dit mogelijk? Geen OLS wel geld kwijt.

  2. Waar komt dit in hemelsnaam vandaan .

  3. Besteed dit geld straks aan het verenigingsleven als de Pinnenhof plat ligt. deze kunnen het dan heel hard gebruiken.

  4. Er zijn hier in de gemeente Nederweert festivals (groot en klein) die al jaren om subsidie vragen, nooit iets hebben gekregen, sommige kregen wel iets, maar ging of gaat het geld, net zoals nu, naar organisaties van buiten de gemeente!!
    Dit moest zeker op 1 april gepubliceerd worden zeker?????

  5. Wat is dit een belachelijke zet. Wat zijn de beweegredenen hiervoor?
    Besteed dit geld liever zinvol aan initiatieven binnen de eigen gemeente.

  6. Dit kan niet waar zijn .
    Waarom zoveel geld weggegooid.
    De Scouting en jong Nederland doen alles voor de jeugd .
    Geef deze groepen dat geld.
    Help je de eigen inwoners mee………

  7. Dat is het afkopen van inagoschade ten gevolge van een bestuurlijke misstap op het hoogste nivo, over de rug van de burgers en met andermans centen.
    Wel fijn dat we in Nederweert een rekenkamer hebben die toeziet op doelmatigheid en rechtmatigheid van de besteding van gemeenschapsgeld. Enige nadeel is dat die wordt aangestuurd door de gemeenteraad dus tja

  8. Weer mis geschoten, wat hebben wij toch een geweldige gemeente, paf zo maar 50.000 weg. Maar niet aan verenigingen in eigen gemeente. Wat zitten daar eigenlijk voor mensen , die geld van burgers zo maar weggeven ,terwijl eigen verenigingen niet weten hoe ze het hoofd boven water moeten houden. . Zullen wel trots op zich zelf zijn zo n bedrag weg te geven. Tjonge , jonge .

  9. ‘Er wordt nog naar een passend moment gezocht… ‘ Om de klap in het gezicht van de Nederweertenaren publiekelijk te maken?!

    Als je als bestuurder zo weinig feeling met de gemeenschap hebt, is een andere baan het overwegen waard.

  10. Nederweert scoort weer hoog in de digitale wereld, er lopen veel meer 0 nullen rond dan 1tjes (eentjes…) wat een belachelijke geste, laat het bestuur van de schutterij dat geld dan maar betalen, die hebben per slot van rekening d’n Um geschoten en hadden zich eerder moeten realiseren wat de consequenties waren,.geld zat in de pot voor de overwinning…

  11. FF goolge raadplegen en je wordt weer wat wijzer. Wat hebben de voorzitter van OLS 2024 en een wethouder van Nederweert met elkaar gemeen.
    Beide lid van het CDA.
    In het verleden beide betrokken bij en verantwoordelijk voor het IKL. De één als gedeputeerde de ander als ambtenaar bij de provincie Limburg.
    IKL, je weet wel de stichting waar naast de OLS voorzitter ook nog twee andere CDA coryfeeën op gesneuveld zijn.

  12. Ik ben niet zo van openlijke discussies maar nu gata het me toch te ver en wil ik wat kwijt.
    Van veel bestuurlijke sensitiviteit getuigt deze ‘geste’ niet bepaald. We hebben het hier natuurlijk wel over publieke middelen, en hoewel het boegbeeld van ons bestuur haar rol in het mislukken van het OLS zo klein mogelijk probeert te houden, is het wel opvallend dat de gemeente nu royaal de beurs trekt. Er is blijkbaar wat goed te maken. Voor wie? Waarom?

  13. Pierke zegt, Criminele dienst voor andersdenkenden…CDA met gekonkel en achterklap bereik je altijd wat..kost de Nederweerternaren weer een aardige duit die in andermans zak terecht komt.

  14. Dus een schutterij van 5 cent kost de gemeente nu 50.000 euro.
    Hef die schutterij maar op, verkoop de zooi en dan is de opbrengst voor de verenigingen waar we wel wat aan hebben.

  15. Ben benieuwd wat het “HOOGSTE ORGAAN VAN ONZE GEMEENTE; DE GEMEENTERAAD” hierover te zeggen heeft tijdens de raadsvergadering op 6 februari.

    Vooral of het JongerenAkkoordNederweert (JAN) mee gaat in deze donatie.

    Onze Nederweerter verenigingen zullen duurzaam in weer en wind oud-papier op moeten blijven halen.
    Het papieren geld van Nederweert wordt wel opgehaald door CDA Beekdaelen.
    Of wordt onze burgemeester met de € 50.000 cheque op zondag 7 juli opgehaald door een grote Beekdaelse VIP-limousine?

    Onze Cultuurwethouder zal wel worden opgehaald door zijn partijgenoot, de voorzitter OLS 2024 in Beekdaelen.
    De vriendenrepubliek.

  16. De mensen die NIET met hun eigen naam reactie geven
    Vind ik erg zwak en kinderachtig
    Kom op wees een kerel
    Ik vind het ook erg dat het zo gelopen met OLS
    Maar ik durf wel mijn naam te zeggen

  17. Die gift van 50.000 euro is werkelijk arrogant. Maar ja, als je voor het oog van de camera’s ja zegt als hoofdbestuurder op het OLS podium en je weet niet waar je precies ja tegen zegt, en het kaartenhuis stort in mekaar door amateurwerk, dan moet je daarna de natte zak dragen. Maar dat af te kopen met het geld van de belastingbetalers is niet erg fatsoenlijk.
    Dit laat weer eens mooi zien hoe groot de afstand tussen bestuur en bewoners is geworden. Het bestuur doet maar wat het goed dunkt. En waant zich gelukkig met een raad waarvan de ene helft niet tot tien kan tellen en de andere helft verstrikt zit in onderlinge vliegenafvangerij van de buurman of buurvrouw. Dat is niet goed voor de burgers maar wel fijn voor de bestuurders want die hebben dan maximaal vrij spel. Daar hebben we al heel wat voorbeelden van gezien. Windmolenoverlast, monumentenzorg, campings, landbouw.
    Ik doe een oproep aan de raad om hier op 6 februari stelling over te nemen en het bestuur tot verantwoording te roepen. En dan over te gaan tot zaken die er wel echt toe doen in de gemeente, want rondom de hoofdpijndossiers is het verdacht stil de laatste tijd.

  18. In mijn ogen hadden ze beter de € 50.000,- zo weg kunnen gooien in de vorm van zout. Hadden we ook in de woonwijken veilig kunnen fietsen en wandelen zonder uit te glijden.
    Maar ja, dit college en deze raad gooien elke maand gemiddeld € 10.000,- weg aan advocaten om een onterecht ontslagen ambtenaar van repliek te kunnen dienen. Advocaten smullen hier van.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Scary-Night-Bubbles
WIN tickets op Nederweert24!
21 september 2024 | 20:00
5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00
Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58

Advertentie