Skip to content

OLS 2024 niet in Nederweert, maar in de gemeente Beekdaelen

Redactie
27 december 2023 | 14:06

Advertentie

Woensdagmiddag heeft de OLS Federatie bekend gemaakt tijdens een persmoment dat negen schutterijen uit de gemeente Beekdaelen het OLS gaat organiseren. Het gaat om de schutterijen in Amstenrade, Doenrade, Merkelbeek, Oirsbeek, Puth, Schimmert, Schinnen, Sweikhuizen en Vaesrade.

Bron: 1Limburg

OLS Nederweert

Eerder werd bekend dat schutterij Antonius Nederweert zich terugtrok als organisator. Na het vertrek van de voorzitter en twee bestuursleden van het Stichtingsbestuur OLS Nederweert lag de vraag op tafel ‘hoe nu verder?’ Overleg en hulp is geboden om te werken aan een plan en oplossingen. Daarvoor is enkele weken de tijd genomen. Met als doel om daarna een doorstart te kunnen maken. Maar organisatorische problemen maakten de kluif te groot. Tot groot verdriet van de schutterij en alle betrokkenen heeft Sint Antonius Nederweert dit weekend besloten ermee te stoppen.

Schutterij St. Antonius heeft d’n Um teruggegeven. Het is de eerste keer in de lange historie van het OLS dat dit zich voordoet.

Lees ook

Advertentie

10 Reacties

  1. Gelukkig, blijkbaar zitten daar wel verstandige en gemotiveerde bestuurders…wat een afgang voor onze schutterige schutterij, hoed af en pet op…

  2. Echt een afgang voor Nederweert…..

  3. De schut de schut ,Boeket wat zet je Nederweert voor schut

  4. Nederweert, samen groots, samen doen, alleen met windmolens poen!

  5. Hier zie je wat gebeurd met het werk dat verwacht wordt van vrijwilligers. De nieuwe organisatie bestaat uit diverse verenigingen, deels door de korte tijd maar ook vanwege de grote hoeveelheid werk.
    Vergunningen voor overlast, millieu impact, veiligheidsplan, verkeersplan
    De accommodatie moet worden geregeld, tenten, eten drinken, wc’s , energie, riool en water.
    Alles moet worden bemand liefst door vrijwilligers omdat het anders onbetaalbaar wordt.
    Komen we op het stuk financieren, subsidies, sponsoring, lening etc. Die moeten allemaal onderbouwde berekeningen hebben.

    Ik vergeet vast nog een hoop zaken, zoals publiciteit en het. Evenement zelf.

    Nee ik begrijp wel dat dit teveel is voor een kleine groep mensen die dit nog nooit eerder hebben georganiseerd. Je krijgt vaak in dit soort organisaties ook te maken met personen die een sterke eigen mening hebben, niet gewend zijn om te organiseren en daardoor niet inzien dat met het organiseren veel en intensieve samenwerking komt kijken.
    Andere evenementen hebben een ervaren (professionele) organisatie die al vaker hebben georganiseerd en kunnen voortbouwen op jarenlange ervaring.
    Persoonlijk heb ik helemaal niks met de schutterij of OLS. maar wat er nu gebeurt is tekenend voor deze tijd, ‘iets’ organiseren doe je niet meer ‘even’.

  6. Wat een reactie driek vanne kwart zeker zelf i n de organisatie gezeten ze hebben gewoon gefaald

  7. Helaas kan Nederweert dit niet aan.
    Dit geldt niet alleen voor het OLS.
    Als Nederweert zich naar binnen blijft richten, op hun groepjes, kliekjes, eigen belangen.
    Dan blijft dit helaas de realiteit.
    Voor 2024 wens ik dat er door de bestuurders en ambtenaren minder sprookjes worden vertelt. Zeker ten behoeve van de gezondheid van de burgers en dat de bestuurders en ambtenaren zich verdiepen in de rapporten van het RIVM, GGD, TNO en de provincie Limburg ipv sprookjes te vertellen en men het Schone Lucht Akkoord niet alleen heeft ondertekend voor subsidie.
    GELD, GELD,

  8. inderdaad sprookjes. het huidige ambtenaren en bestuursapparaat gelooft in sprookjes. ze zouden de rest van Limburg wel eens even leren hoe je het duurzaamste OLS zouden organiseert. echter omdat ze geen economisch inzicht hadden stellen ze onhaalbare eisen aan de organisatie. zo zou er geen lood in Nederweerter bodem landen en zouden er kogel vangers komen. dat deze onmogelijk onbetaalbaar waren deerde onze ambtenaren en bestuurders niet. Ook bij het schone lucht akkoord denken ze zo groot want er komt toch subsidie. Bestuurders ui het verleden hadden het altijd over de schaal van Nederweert oftewel het moest haalbaar zijn. want het stellen van onhaalbare doelen zorgt ervoor dat er niks gebeurde en dat is wat we nu zien, ook bij het OLS..

  9. Tinus, je komt over als een ervaren walkapitein: roeptoeteren van de zijkant maar nog nooit wat opgezet of georganiseerd, want dan schrijf je dit soort reacties niet. Daarnaast, wanneer je tijdens de les begrijpend lezen beter had opgelet dan had je kunnen lezen dat ik niks met OLS of schutterijen heb. Ik heb wel ervaring met het (mee) organiseren van evenementen…

    Ps. het toepassen van interpuncties maakt je reactie beter leesbaar en komt toch net wat minder dom over.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Bowl of vegetable Soup with chicken. Selective focus
Iedereen is van harte welkom
20 september 2024 | 19:30
2024_09_20 Ongeval tractor auto Lage Kuilen Nederweert-2
Flinke ravage op de Lage Kuilen
20 september 2024 | 18:39
Screenshot
Widow Clicquot
20 september 2024 | 17:00
2024_09_20 Brand Leveroyseweg Heythuysen caravan en tuin-4
Gelukkig raakte niemand gewond
20 september 2024 | 15:12

Advertentie