Skip to content

Het herstellen van stressklachten vergt moed!

Redactie
23 augustus 2022 | 11:00

Advertentie

Afgelopen zaterdag was ik in een prachtige tropische vlindertuin. In die vlindertuin had je een lange touwbrug waar je overeen kon lopen om van bovenuit de prachtige vijver te bekijken. Ik had al besloten dat ik over die touwbrug heen wilde lopen, er was alleen een klein probleempje de burg was zo’n 20 meter lang en hing zeker 8 meter boven de grond. Voor mij met mijn hoogtevrees geen pretje. De brug wilde ook flink met erover heen lopen en het vergde toch heel wat moed om helemaal tot aan de andere kant te lopen. Een aantal keer heb ik zelfs overwogen om om te keren, maar dat heb ik niet gedaan. Ik ben de hele burg over gelopen, en dat maar liefst 2x.

Het herstellen van stressklachten vergt moed!

Waarom ik je dit vertel? Het herstellen van stressklachten vergt ook moed. Tijdens het herstellen van stress klachten zul je je angsten, overtuigingen en jezelf tegen komen. Dit kan soms ook keiharde confrontatie zijn met jouw eigen gedrag. Wat ik dan vaak zie gebeuren is dat veel vrouwen op het moment dat ze bezig zijn met het halen van hulp toch ineens staken daarmee. Waarom? Omdat het zoeken van hulp betekent dat zodra die hulp er is ze intensief aan zichzelf moeten gaan werken. Waarin ze zichzelf flink kunnen tegen komen. Veel vrouwen vind dit moeilijk en besluiten om nog maar een aantal maanden zelf aan te blijven rommelen zonder resultaat.

Tijdens het herstellen van mijn stressklachten ben ik mezelf ook flink tegen gekomen. Ik moest toen de moed tonen om mijn angsten, overtuigingen en eigen gedrag onder ogen te zien. En nee dat was echt niet altijd leuk! Soms was ik er zo klaar mee dat ik het bijltje er maar weer bij neergooide. Maar er waren ook momenten dat het me zo raakte dat de tranen me in de ogen sprongen.

Benieuwd wat ik voor je kan betekenen? Bekijk dan mijn aanbod.

Petra Schroën

In deze rubriek schrijft Petra over alles wat te maken heeft met stress(klachten). Petra is een erkend anti stress coach en is aangesloten bij de beroepsvereniging Cat Collectief. Ze geeft haar persoonlijke coaching zowel online via zoom als in haar praktijk Valena healing en coaching te Leveroy. Ben je nieuwsgierig geworden? Kijk dan op haar website of volg haar op Instagram en Facebook. Je vind haar ook via www.zoek-een-therapeut.catcollectief.nl.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00
Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58
2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00

Advertentie