Skip to content

3 tips tegen werkstress

Redactie
20 juli 2022 | 11:00

Advertentie

Je begint vaak je werkdag op de automatische piloot. Je staat op, kleed je aan, ontbijt en gaat naar je werk zonder er bij na te denken. Zelf op je werk blijf je in de automatische piloot totdat je werkdag ten einde is. Veel mensen ervaren een hoge mate van stress op de werkvloer. Zelf 1,3 miljoen mensen hebben last van stressklachten door de stress die ze ervaren op het werk. Dit ligt zeker niet altijd aan het bedrijf waar ze werken, soms wel, maar meer aan de manier waarop ze hun werk doen en de werkdag doorlopen. Ik ga jou nu 3 tips geven om werkstress tegen te gaan.

3 tips tegen werkstress

Tip 1. Zorg voor een opgeruimde werkplek:
Rommel zorgt er vaak voor dat je niet productief bent en geeft onrust in je hoofd. Zorg dat alleen de spullen die je echt nodig hebt voor je werk zich op je werkplek bevinden. Je gaat merken dat als je werkplek opgeruimd is je ook rustiger in je hoofd bent.

Tip 2. Plan je dag:
Dit is een hele belangrijke! Je kunt zo namelijk goed je prioriteiten stellen. Maar hebt op de manier ook meteen een routine in je werkdag en dat zorgt voor meer rust in je lijf en hoofd. En je weet wat je hoelaat moet doen, dus je mis nu ook geen deadlines meer ideaal toch?

Tip 3. Zorg voor genoeg beweging:
Deze tip is wel een beetje aanhankelijk van wat voor baan je hebt. Als je een personal trainer of yogadocent bent dan zit het bewegen tijdens je werkdag wel goed. Dit is heel anders bij het werken op een kantoor, daar zit je namelijk de meeste tijd. Heb jij baan waarbij je veel zit? Dan kun je toch heel makkelijk zorgen voor bewegen tijdens je werk dag, ga in je pauze eens een stuk wandelen door het park bijvoorbeeld. Dit verbeterd je stemming en houdt je spieren soepel.

Wat doe jij om werkstress tegen te gaan?

Petra Schroën

In deze rubriek schrijft Petra over alles wat te maken heeft met stress(klachten). Petra is een erkend anti stress coach en is aangesloten bij de beroepsvereniging Cat Collectief. Ze geeft haar persoonlijke coaching zowel online via zoom als in haar praktijk Valena healing en coaching te Leveroy. Ben je nieuwsgierig geworden? Kijk dan op haar website of volg haar op Instagram en Facebook. Je vind haar ook via www.zoek-een-therapeut.catcollectief.nl.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

EnergierondjeWeert_1
Groene energie van dichtbij bekijken?
21 september 2024 | 20:30
Scary-Night-Bubbles
WIN tickets op Nederweert24!
21 september 2024 | 20:00
5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00

Advertentie