Skip to content

Zorg jij goed voor jezelf?

Redactie
6 juli 2022 | 11:00

Advertentie

Een goede zelfzorg is belangrijk zeker als je veel stress hebt. Het zorgt ervoor dat je lichaam zich kan ontspannen en weer kan opladen.

Zorg jij goed voor jezelf?

Zeven jaar geleden dacht ik dat ik als jonge meid van 17 jaar prima 24 uur per dag intensief bezig kon zijn. Ik ging overdag naar school of stage en de hele avond werkte ik aan huiswerk of anderen school zaken. Omdat ik nog jong was dacht ik dat ik dat prima allemaal aan kom, mijn lichaam was toch nog jong. Na een jaar kreeg ik stressklachten zoals veel buikpijn, heel erg emotioneel zijn, en ik was vaak heel erg moe. Ik had nog geen uur werkelijk voor mezelf gezorgd.

Daarna leerde ik pas hoe belangrijk zelfzorg eigenlijk was en hoe goed het voor je is. Vanaf toen plande ik elke dag tenminste 1 uur voor mezelf in om tot rust te komen en om weer op te laden. Dat doe ik nu nog steeds elke dag. Ik gun jou ook van die heerlijke rust momenten, dus ga ik jouw tips geven over hoe je een uur zelfzorg kunt inplannen.

Deze tips heb ik voor je:

  1. Ga elke dag 20 minuten naar buiten of in de zon zitten om vitamine D op te doen.

  2. Zorg ervoor dat je 10 minuten per dag mindfull eet of drinkt. Blijf met je aandacht bij het eten of drinken en probeer de verschillende smaken en structuren te onderscheiden.

  3. Beweeg, wandel of sport elke dag 20 minuten. Je hoeft dus niet perse naar de sportschool te gaan, maar dat mag natuurlijk wel. Kies ook vooral een sport die bij je past zodat je deze ook met plezier kunt uitoefenen.

  4. Doe elke dag 10 minuten iets creatiefs zoals journaling, breien, diamond painting, schilderen. Kijk wat goed bij je past, maar ook naar wat je leuk vind om te doen.

En als je dan alles bij elkaar optelt heb je toch een uur (60 minuten) aan zelfzorg besteed onder dat je daar moeilijk voor hebt moeten doen. Lekker makkelijk toch!

Wat doe jij al aan zelfzorg?

Petra Schroën

In deze rubriek schrijft Petra over alles wat te maken heeft met stress(klachten). Petra is een erkend anti stress coach en is aangesloten bij de beroepsvereniging Cat Collectief. Ze geeft haar persoonlijke coaching zowel online via zoom als in haar praktijk Valena healing en coaching te Leveroy. Ben je nieuwsgierig geworden? Kijk dan op haar website of volg haar op Instagram en Facebook. Je vind haar ook via www.zoek-een-therapeut.catcollectief.nl.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00
Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58
2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00

Advertentie