Skip to content

Nee zeggen tegen een ander is ja zeggen tegen jezelf!

Redactie
29 juni 2022 | 12:01

Advertentie

Het is heel belangrijk dat je leert om ook een nee te zeggen tegen een ander. Kijk ik snap het je staat altijd voor iedereen klaar. Collega’s op het werk, die vriendin die alwéér door wat moeilijks heen gaat, je familie die weer iets van je nodig heeft en zelfs je gezin lijkt altijd een beroep op je te doen. Maar even eerlijk! Eigenlijk zou je wel eens gewoon even helemaal niks willen of hoeven en gewoon nee willen zeggen.

Nee zeggen tegen een ander is ja zeggen tegen jezelf!

Elke keer neem je je steeds voor om deze keer wel echt nee te zeggen maar voordat je het weet heb je toch weer ja gezegd en ga je weer over je eigen grenzen heen.

Op het moment dat je nee zegt tegen een ander zeg je ja tegen jezelf. Je staat jezelf dan toe om de rust te pakken die je nodig hebt. Dit kan zijn het lezen van een boek, lekker in bad gaan, wandelen of op de bank hangen. Je lichaam krijgt zo de kans om weer op te laden zodat het weer genoeg energie krijgt.

Nee zeggen is zeker niet makkelijk! Ik heb er zelf in het begin van mij burn-out ook heel erg mee geworsteld. Heb jij moeite met nee zeggen tegen anderen?Dan heb ik iets leuks voor jou! Ik geef namelijk elke maand 3 gratis coachsessies weg. Tijdens zo’n gesprek, bespreken we de problemen waar jij nu tegenaan loopt én geef ik je minimaal 3 gouden tips die je direct en eenvoudig in kunt zetten om een leven met minder zorgen en veel meer plezier mogelijk te maken.

Wil jij kans maken op een coachsessie vul dan het formulier in op de website.

Petra Schroën

In deze rubriek schrijft Petra over alles wat te maken heeft met stress(klachten). Petra is een erkend anti stress coach en is aangesloten bij de beroepsvereniging Cat Collectief. Ze geeft haar persoonlijke coaching zowel online via zoom als in haar praktijk Valena healing en coaching te Leveroy. Ben je nieuwsgierig geworden? Kijk dan op haar website of volg haar op Instagram en Facebook. Je vind haar ook via www.zoek-een-therapeut.catcollectief.nl.

Advertentie

1 Reactie

  1. Ik heb hier ook jaren mee geworsteld.
    Het altijd ja zeggen tegen anderen.
    Geen nee kunnen zeggen tot ik
    die knop om moest zetten wat heel heftig was.
    Er is een gezegde (iedereen veegt voor zijn eigen deur)
    En dan kun je ook eens nee zeggen.
    Petra succes.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

EnergierondjeWeert_1
Groene energie van dichtbij bekijken?
21 september 2024 | 20:30
Scary-Night-Bubbles
WIN tickets op Nederweert24!
21 september 2024 | 20:00
5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00

Advertentie