Skip to content

Hoe vaak doe je echt even niks?

Redactie
8 juni 2022 | 11:00

Advertentie

En dan bedoel ik ook echt even helemaal niks. Maar gewoon even lekker uitrusten en opladen. Ik zie om me heen veel mensen die nog geen 10 minuten per dag even helemaal niks doen. Nee ze hebben het altijd druk, zijn altijd bezig en moeten nog zoveel doen. Dat oogt misschien heel onbeduidend en onbelangrijk, maar dat is het niet. Wist jij dat echt ven helemaal niks doen heel goed is voor je lichaam en geest?

Hoe vaak doe je echt even niks?

Je lichaam komt dan pas echt helemaal tot rust waardoor het weer kan opladen. Daarbij is niks doen ook me-time voor jezelf. Veel gehoorde excuses zijn dan ook ”weet je wel hoe druk ik het heb?”, ”ik heb geen tijd om te niksen”, ”ik kan niet niks doen”. Seriously? Je hebt nog geen 6 minuten per dag de tijd om te niksen? Daar geloof ik dus helemaal niks van! En dit klinkt misschien hard maar je maakt mij niet wijs dat je echt nooit tijd hebt. Van mij part mediteer je op de wc of onder de douche. Ik wil alleen maar zeggen stop met die excuses en komt in actie!

Tips om niks te doen:

  1. Mediteren ( je bent dan wel bezig met mediteren maar niet met je hoofd bezig)
  2. 10 minuten (of langer) voor je uit staren
  3. Ergens gaan rondhangen (bijvoorbeeld in een parkje)
  4. Doe een powernap van 30 min (doe je dit langer of korter dan wordt je moe wakker)

Niks doen is een vorm van goede zelfzorg. Om goed te herstellen van stressklachten is een goede zelfzorg belangrijk. Zelfzorg is namelijk gezegd het luisteren naar de behoeftes van je lichaam. Als je dit zul je minder snel last krijgen van stress, je reageer namelijk meteen op de behoeftes van je lichaam.

Petra Schroën

In deze rubriek schrijft Petra over alles wat te maken heeft met stress(klachten). Petra is een erkend anti stress coach en is aangesloten bij de beroepsvereniging Cat Collectief. Ze geeft haar persoonlijke coaching zowel online via zoom als in haar praktijk Valena healing en coaching te Leveroy. Ben je nieuwsgierig geworden? Kijk dan op haar website of volg haar op Instagram en Facebook. Je vind haar ook via www.zoek-een-therapeut.catcollectief.nl.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Scary-Night-Bubbles
WIN tickets op Nederweert24!
21 september 2024 | 20:00
5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00
Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58

Advertentie