Skip to content

Voorspel

Redactie
17 juni 2020 | 11:42

Advertentie

Ik ga geen seksuele voorlichting geven, maar denk bij een kinderwens wel aan het voorspel. Niet alleen op het moment suprême, maar ook als voorbereiding om een optimale conditie te scheppen voor de invulling van een kinderwens. Duurt het ene voorspel kort, het andere voorspel duurt minimaal drie maanden. Dat kon je al lezen in mijn vorige column.

Hoe schep je nu die optimale conditie en waarom vraagt het een langere tijd om die te bereiken?

Als mens leren we heel veel dingen aan, maar vooral ook af. Het is wat we meekrijgen van onze ouders, de opvoeding, oude gebruiken, wet- en regelgeving, onderlinge afspraken, enz. enz. Al die zaken maken dat we er nauwelijks nog bij nadenken, maar als vanzelf verstrikt raken in die oneigenlijke wirwar. Denken dat die van ons zijn, maar als je er echt naar durft te kijken…

De voorbereiding vraagt als eerste om vaste overtuigingen los te durven laten en de moed aan de dag te leggen om iets op een andere manier te mogen bekijken. In dit geval draait het voornamelijk om je voedingspatroon en de manier waarop de Traditionele Chinese Geneeswijze (TCM) hier naar kijkt. Zo ga je zien dat voeding niet alleen kleur, smaak en voedingsstoffen in zich draagt, maar bijvoorbeeld ook een energetische werking heeft.

Lees de column ’Zwanger?’ van vorige week nog eens en merk dan op hoe men binnen de TCM naar bloed kijkt. Het wordt gevormd uit voeding en daarmee begint de productie van bloed eigenlijk al als je naar voeding kijkt. Uit ervaring weet ik dat je boodschappenlijstje naar de prullenbak kan worden verwezen als de energie van maag en milt optimaal is. Je verzamelt je voeding dan intuïtief en kiest de beste producten door naar je milt te luisteren.

Vrouwen (of paren) spelen bij een kinderwens het beste voorspel door op hun voeding te gaan letten. Vooral op de energetische werking van wat je zoal naar binnen werkt. Denk je er goed aan te doen om ’s ochtends op te starten met een kommetje yoghurt met banaan; weet dan dat dit in je maag als ijskoud wordt ervaren en je je spijsvertering tart. De energie die het kost om de boel op te warmen, om het goed te kunnen verteren, staat niet in verhouding tot de energie die het op zou moeten leveren.

Wordt vervolgd!

Ruud van der Vegt

In de rubriek ’Shiatsu’ schrijft Ruud van der Vegt over zijn werk en passie binnen de praktijk ’The Browne Company’ Hij geeft inzicht in de holistische benadering van balans en gezondheid vanuit Chinees-Japans oogpunt. Ruud is gediplomeerd Shiatsu masseur en therapeut, gecertificeerd Japans acupuncturist en erkend trainer van het Samoerai Shiatsu programma voor kinderen. Als geboren Hagenees woont hij al bijna 50 jaar in Nederweert. Hij werkt vanuit zijn twee praktijkruimtes (op Budschop en Roeven), op locatie bij je thuis of op het werk en op basisscholen. Buiten zijn columns op Nederweert24 kun je meer te weten komen via zijn eigen website www.thebrownecompany.nl en ook via Facebook en Twitter.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Bowl of vegetable Soup with chicken. Selective focus
Iedereen is van harte welkom
20 september 2024 | 19:30
2024_09_20 Ongeval tractor auto Lage Kuilen Nederweert-2
Flinke ravage op de Lage Kuilen
20 september 2024 | 18:39
Screenshot
Widow Clicquot
20 september 2024 | 17:00
2024_09_20 Brand Leveroyseweg Heythuysen caravan en tuin-4
Gelukkig raakte niemand gewond
20 september 2024 | 15:12

Advertentie