Skip to content

De medicijnman

Redactie
23 mei 2020 | 20:00

Advertentie

Ruben weekersHij had het gevonden. Een middel dat was opgewassen tegen het tergende covid-19- virus. De Meijelse huisarts Rob Elens was strijdbaar, want zijn patiënten hadden baat bij het medicamentenpakket dat hen werd voorgeschreven. Ondanks de berisping van de Inspectie voor de Gezondheidszorg hield Elens voet bij stuk. Het tongbrekende malariamiddel hydroxychloroquine hield zijn patiënten namelijk in combinatie met wat andere Kruidvat-middelen uit het graf. Toch werd hem een verbod opgelegd. Een terechte maatregel tegen een experimenterende medicijnman of druk die wordt uitgeoefend door farmaceuten omdat hen de toekomstige miljoenen van een coronavaccin door de neus wordt geboord?

De verhalen zijn immers bekend over de pillenfabrikanten: zo kocht beroepsboef Martin Shkreli in 2015 de rechten voor een aidsmedicijn dat hij vervolgens vijftig keer zo duur maakte. Hij ging letterlijk over de lijken van HIV-patiënten om zijn zakken te vullen. Dezelfde gouden bergen wacht de farmaceutische industrie nu een corona-vaccin aanstaande is. Een middel dat binnenkort in ieders medicijnkastje staat, brengt namelijk nogal wat op. Als een improviserende huisarts vervolgens een spotgoedkope remedie ontrafelt waarmee hij de noodzaak van een lucratief vaccin onderuithaalt, vinden de tablettenbobo’s dat niet zo lollig.

Toch knoeit de medicijnman uit Meijel volgens medisch vakblad The Lancet maar wat aan. Uit onderzoek dat zij gisteren publiceerden blijkt namelijk dat zijn toverdrank niet werkt maar zelfs  hartritmestoornissen veroorzaakt. Resultaat: een nog hoger sterfterisico. Ondanks steun van een handtekeningactie en het gebruik van het middel door zelfverklaarde medicijnprofessor Trump lijkt de experimentele medicijnverzameling daarmee voorgoed afgeschreven in plaats van nog te worden voorgeschreven. Game over voor Elens.

De theorie dat de farmaceutische lobby achter het verbod op het wondermiddel schuilt, flirt met de gedachte dat covid-19 sowieso een overheidsproduct is dat moedwillig verspreid wordt voor politiek gewin. Aanhangers van zulke ideeën zullen nu handenwrijvend zitten lezen. De Meijelse medicijnman houdt zich echter niet bezig met giftige 5G-zendmasten of dergelijke complottheorieën. Hij zweert gewoon bij wat chloroquine in combinatie met zinktabletten. Want net als Trump weet hij: ‘One pill a day keeps the doctor (and big pharma) away.’

Advertentie

9 Reacties

  1. Denk alleen al eens aan de wereldwijd onnodig geslikte cholesterolmedicatie (statines) waarover Herzenberg reeds 10 jaren geleden diepgaande intervieuws met medici met allerlei meningen over op TV bracht. De enige instantie die grote onderzoeken kan en wil financieren zijn de farmaceuten van wereldformaat en die interpreteren de uitslagen van hun onderzoeken uitsluitend op de voor hen meest profijtelijke manier. Dus al al die kritiek op de kleine plattelandsdokter, die anders dan de dagelijks op TV zichtbare vaak stuitend onnozele z.g. corona-deskundigen (tegen betaling en vaak de nodige rode drankjes), is van nul en gener waarde en vult slechts de uren dat de TV beter op zwart zou kunnen gaan.. Dan gaat mijn respect uit naar de dokter aan het front waar de doden vvielen en waar koortsachtig gezocht wordt naar levensreddende medicijncombinaties. Let wel, medicijnen die voor andere doelen wellicht dagelijks worden voorgeschreven zonder een dode na elke behandeling. Hulde aan deze man!

    • Zeker hulde aan deze man.
      Als je echt zo ziek bent,
      ben je blij als de dokter iets geeft wat helpt.
      Al is het een combinatie van medicijnen.

  2. Goed “gesproken” Ruud.
    Dat de mensen maar eens meer mogen nadenken en zelf onderzoek gaan doen.

    Tjeu

    • Tjeu en Ruud je krijgt van mij een hele dikke duim.
      De spijker op zijn kop.

  3. Trouwens,
    de Titel vind ik echt niet zo goed gekozen.

  4. De titel is inderdaad denigrerend en derhalve ongepast.
    Hopelijk onbedoeld; laten we het daar maar op houden.

  5. Ik hou het gewoon bij An apple a day keeps the doctor away en die haal ik niet bij de medicijnman of dokter maar gewoon bij de fruitboer.

  6. Verzoek aan de redactie:
    Misschien goed om het artikel nog eens verder te actualiseren n.a.v. alle berichtgevingen nadien..
    Heb persoonlijk het volste vertrouwen in de deugdelijkheid van de behandelmethode door de heer Elens en wellicht ook al veel van zijn collega’s die mogelijk nog niet de durf hebben zich te laten horen.

    • Het is een column, dus actualiseren is niet gepast.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_22 Brandende kliko Hillenraad Weert-1
Door snel ingrijpen is erger voorkomen
22 september 2024 | 16:47
2024_09_22 Herdenking bevrijding Weert 80 jaar - Johan Horst-9
Weert werd bevrijd door het Britse Suffolk
22 september 2024 | 14:25
2024_09_22 Zonnebloem Nederweert beleeft 100 jaar in 1 dag 9
Een geweldige middag
22 september 2024 | 13:40
2Gevonden Voorwerpen Voor de badeendjes op de Schoorkuilen
‘Verloren’ in ons mooie buitengebied
22 september 2024 | 12:30

Advertentie