Skip to content

Rare geluiden

Redactie
13 februari 2020 | 10:00

Advertentie

Met Ciara net achter ons en Dennis onderweg razen de stormen momenteel door onze straten. Heerlijk om dan lekker warm en beschut binnen te zitten. Als muziekliefhebber, bij ons staat er meestal wel ergens muziek aan in huis, gaat bij dit soort hevige stormen de volumeknop toch even helemaal op nul. Zo kan ik dan genieten van allerlei bijzondere geluiden die met de harde wind gepaard gaan.

Rare geluiden

Je zou bijna kunnen bedenken dat al die geluiden een betekenis hebben. Of ga ik nu te wolkig praten? Nee, zonder gekheid. In China is het heel gewoon om van geneeskrachtige geluiden te spreken. Daar is vastgesteld dat sommige geluidsgolven ontspannend werken en dat andere de functies van je organen kunnen stimuleren.

Als je niet voor gek wilt worden verklaard, zoek dan even een rustig plekje op in huis waar niemand je lastig kan vallen en waar niemand je direct kan horen. Ik geef je dan zes klanken die samen de Zes Geneeskrachtige Geluiden vormen. De klanken zijn als volgt:

  • ’shoe’ voor de functie van Lever
  • ’ha’ voor de functie van Hart
  • ’szi’ voor de functie van Maag
  • ’foe’ voor de functie van Nier
  • ’shie’ voor de functie van Galblaas

Het enige dat je nu nog te doen staat is tijdens het uitademen elk geluid zes keer te laten klinken, terwijl je je daarbij steeds een beeld vormt van het bijpassende orgaan.

Op naar gezonde organen en alvast veel plezier gewenst!

Ruud van der Vegt

In de rubriek ’Shiatsu’ schrijft Ruud van der Vegt over zijn werk en passie binnen de praktijk ’The Browne Company’ Hij geeft inzicht in de holistische benadering van balans en gezondheid vanuit Chinees-Japans oogpunt. Ruud is gediplomeerd Shiatsu masseur en therapeut, gecertificeerd Japans acupuncturist en erkend trainer van het Samoerai Shiatsu programma voor kinderen. Als geboren Hagenees woont hij al bijna 50 jaar in Nederweert. Hij werkt vanuit zijn twee praktijkruimtes (op Budschop en Roeven), op locatie bij je thuis of op het werk en op basisscholen. Buiten zijn columns op Nederweert24 kun je meer te weten komen via zijn eigen website www.thebrownecompany.nl en ook via Facebook en Twitter.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Bowl of vegetable Soup with chicken. Selective focus
Iedereen is van harte welkom
20 september 2024 | 19:30
2024_09_20 Ongeval tractor auto Lage Kuilen Nederweert-2
Flinke ravage op de Lage Kuilen
20 september 2024 | 18:39
Screenshot
Widow Clicquot
20 september 2024 | 17:00
2024_09_20 Brand Leveroyseweg Heythuysen caravan en tuin-4
Gelukkig raakte niemand gewond
20 september 2024 | 15:12

Advertentie