Skip to content

Ondersteboven

Redactie
12 februari 2020 | 11:00

Advertentie

Hoe vaak draai jij dingen om in je leven? Nee, ik doel niet op palindromen zoals de woorden ’meetsysteem’, ’legovogel’, ’kok’ of de datum ’02.02.2020’, maar echt iets omdraaien of op zijn kop zetten. Letterlijk de dagelijkse strijd met de zwaartekracht die op ons inwerkt aangaan.

Je bent je er van bewust als je iets omhoog gooit of valt, wat vooral ouderen onder ons nogal eens gebeurd. Diezelfde kracht heeft ook zijn impact op onze organen, ons lichaamsvocht en ons skelet. Om in een goede conditie te blijven is het verstandig om de druk op ons lichaam af en toe eens om te draaien.

Als je nu niet meteen een handstand kunt maken, denk dan eens aan een schuine plank met een paar lussen aan de bovenkant waar je je voeten door kunt steken. Zet de plank schuin genoeg, maar zo dat je je er nog prettig bij voelt als je er ondersteboven op gaat liggen. Het is al voldoende om er dagelijks 5 minuten gebruik van te maken.

Zo krijgen je tussenwervelschijven de ruimte en kunnen ze vocht opnemen (sponswerking) om zich te herstellen. Je bloedtoevoer naar je hersenen wordt er door verbeterd en de druk op je organen wordt opnieuw geschikt. Ook wordt het patroon van je bloed- en lymfevochtcirculatie even doorbroken.

Ruud van der Vegt

In de rubriek ’Shiatsu’ schrijft Ruud van der Vegt over zijn werk en passie binnen de praktijk ’The Browne Company’ Hij geeft inzicht in de holistische benadering van balans en gezondheid vanuit Chinees-Japans oogpunt. Ruud is gediplomeerd Shiatsu masseur en therapeut, gecertificeerd Japans acupuncturist en erkend trainer van het Samoerai Shiatsu programma voor kinderen. Als geboren Hagenees woont hij al bijna 50 jaar in Nederweert. Hij werkt vanuit zijn twee praktijkruimtes (op Budschop en Roeven), op locatie bij je thuis of op het werk en op basisscholen. Buiten zijn columns op Nederweert24 kun je meer te weten komen via zijn eigen website www.thebrownecompany.nl en ook via Facebook en Twitter.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58
2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00
65
Elke zaterdag om 12.00 uur
21 september 2024 | 12:00

Advertentie