Skip to content

Trias energetica

Redactie
11 september 2019 | 11:00

Advertentie

In mijn column van vorige week kon je lezen over het belang van je ademhaling. Het vormt een onderdeel van mijn ’Trias Energetica’, de driepoot van inname van energie. Eten, drinken en ademhalen. Hoe beter je zorg draagt voor deze driepoot, hoe beter je energetisch systeem in balans zal zijn. Leven in balans is daN ook de slogan van Shiatsu Praktijk Nederweert.

Om je nog wat verder te helpen met het beter en bewuster worden van je ademhaling (in rust ademt een volwassen mens ongeveer 12 tot 15 keer per minuut) heb ik de ’Nadi Sodhana’ ademhalingsoefening voor je. Wist je trouwens dat wanneer je alleen door je linkerneusgat ademt je kalmeert en wanneer je door je rechterneusgat ademt je jezelf meer energie geeft? Door om en om door deze neusgaten te ademen, breng je jezelf weer in balans.

Een eenvoudige oefening om weer in balans te komen

  1. Ga voor deze ademhalingsoefening rustig zitten of staan met een rechte rug en ontspan je schouders. Laat je linkerhand rusten op je knie als je de oefening zittend doet.
  2. Plaats vervolgens je rechterduim op de rechter neusvleugel en adem in door je linker neusgat. Doe dit ongeveer 4 tellen en adem rustig en diep in.
  3. Houd dan je adem even vast en sluit nu je linker neusvleugel met je rechter ringvinger en laat je duim los.
  4. Adem dan uit door je rechter neusgat, ook weer 4 tellen, adem diep en rustig uit.
  5. Adem nu weer 4 tellen in via je rechter neusgat, houd de adem even vast en sluit nu je rechter neusvleugel af met je rechter duim en laat je ringvinger los en adem uit.
  6. Herhaal deze cyclus voor ongeveer 5 minuten. Leg dan ook je rechterhand op je knie en adem weer door beide neusgaten. Voel na en ervaar wat de ademhaling voor je heeft gedaan. Voel je je meer in balans, ben je meer ontspannen, voel je meer energie of voel je wat anders in je lichaam?

Lukt het je niet om jezelf in balans te brengen? Dan ben je natuurlijk altijd welkom voor een behandeling binnen mijn praktijk. Voor informatie of een afspraak kun je terecht op mijn website www.thebrownecompany.nl of bel je naar 0495 – 634343.

LEEF IN BALANS

-Ruud van der Vegt-

In de rubriek ’Shiatsu’ schrijft Ruud van der Vegt over zijn werk en passie binnen de praktijk ’The Browne Company’ Hij geeft inzicht in de holistische benadering van balans en gezondheid vanuit Chinees-Japans oogpunt. Ruud is gediplomeerd Shiatsu masseur en therapeut, gecertificeerd Japans acupuncturist en erkend trainer van het Samoerai Shiatsu programma voor kinderen. Als geboren Hagenees woont hij al bijna 50 jaar in Nederweert. Hij werkt vanuit zijn twee praktijkruimtes (op Budschop en Roeven), op locatie bij je thuis of op het werk en op basisscholen. Buiten zijn columns op Nederweert24 kun je meer te weten komen via zijn eigen website www.thebrownecompany.nl en ook via Facebook en Twitter.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_22 Herdenking bevrijding Weert 80 jaar - Johan Horst-9
Weert werd bevrijd door het Britse Suffolk
22 september 2024 | 14:25
2024_09_22 Zonnebloem Nederweert beleeft 100 jaar in 1 dag 9
Een geweldige middag
22 september 2024 | 13:40
2Gevonden Voorwerpen Voor de badeendjes op de Schoorkuilen
‘Verloren’ in ons mooie buitengebied
22 september 2024 | 12:30
2024_09_22 Breaking Games battle - Johan Horst-5
Dansers gingen de strijd met elkaar aan
22 september 2024 | 11:31

Advertentie