Skip to content

Facelift

Redactie
31 juli 2019 | 12:38

Advertentie

Als je wordt opgeleid binnen de TCM (Traditionele Chinese Geneeswijze), dan leer je dat het snijden in mensen nooit de voorkeur heeft gekregen. Het hoort bij de Oosterse kijk op geestelijke en lichamelijke gezondheid. De stelling ’zo binnen, zo buiten’ en ’voorkomen is beter dan genezen’ worden dan ook als kernregels gehanteerd. Met regelmaat bij een TCM therapeut naar binnen lopen hoort dan ook een beetje bij de leefstijl van mensen in het verre Oosten.

Tijden veranderen en natuurlijk wordt er in landen als China en Japan geopereerd. Zeker als het gaat om levensbedreigende aandoeningen. Dat is waar Oost en West elkaar op medisch gebied ook kunnen ontmoeten. Echter, de redenen waarom de scalpel wordt gehanteerd is, mijns inziens, compleet doorgeslagen. Goed voorbeeld daarvan zijn de cosmetische en plastische operaties aan bijvoorbeeld ogen, neus, kin, oren, lippen, borsten, enz.

Met het snijden in een lichaam ga je in veel gevallen door de energiebanen (meridianen) heen. Het gevolg is een verstoorde energetische balans met mogelijke langdurige en vervelende gevolgen. Een verstoorde doorstroming van energie leidt onherroepelijk tot een disbalans. Disbalans draagt bij aan het ontstaan van klachten en ziektes. Daarnaast krijg je vaak te maken met littekenweefsel en ook littekens kunnen als stoorzenders werken voor de doorstroming van diezelfde energie.

Om mijn bijdrage te leveren aan een alternatief voor cosmetische en plastische operaties aan het gezicht, start ik in oktober met de opleiding Ko Bi Do. Het staat voor Japanse gezichtsmassage en werkt als een natuurlijke facelift. Geen scalpels of andere enge instrumenten die sneetjes maken, energiebanen doorsnijden en littekens veroorzaken. Hoe mooi is dat?

Ik ben nu al razend enthousiast en nodig je uit om mijn ontwikkeling hierin te volgen.

-Ruud van der Vegt-

In de rubriek ’Shiatsu’ schrijft Ruud van der Vegt over zijn werk en passie binnen de praktijk ’The Browne Company’ Hij geeft inzicht in de holistische benadering van balans en gezondheid vanuit Chinees-Japans oogpunt. Ruud is gediplomeerd Shiatsu masseur en therapeut, gecertificeerd Japans acupuncturist en erkend trainer van het Samoerai Shiatsu programma voor kinderen. Als geboren Hagenees woont hij al bijna 50 jaar in Nederweert. Hij werkt vanuit zijn twee praktijkruimtes (op Budschop en Roeven), op locatie bij je thuis of op het werk en op basisscholen. Buiten zijn columns op Nederweert24 kun je meer te weten komen via zijn eigen website www.thebrownecompany.nl en ook via Facebook en Twitter.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_22 Brandende kliko Hillenraad Weert-1
Door snel ingrijpen is erger voorkomen
22 september 2024 | 16:47
2024_09_22 Herdenking bevrijding Weert 80 jaar - Johan Horst-9
Weert werd bevrijd door het Britse Suffolk
22 september 2024 | 14:25
2024_09_22 Zonnebloem Nederweert beleeft 100 jaar in 1 dag 9
Een geweldige middag
22 september 2024 | 13:40
2Gevonden Voorwerpen Voor de badeendjes op de Schoorkuilen
‘Verloren’ in ons mooie buitengebied
22 september 2024 | 12:30

Advertentie