Skip to content

A Human Touch

Redactie
10 juli 2019 | 11:00

Advertentie

Met een naam als The Browne Company voor je eigen Shiatsu praktijk maak je het niet makkelijk voor jezelf. Om die reden heb ik dan ook een subnaam toegevoegd en is mijn onderneming ook bekend onder de naam Shiatsu Praktijk Nederweert. Nu moet je natuurlijk wel weten wat Shiatsu is en dat is ook de drijfveer geweest om mijn columns te gaan schrijven.

Vandaag gaat de 25e column alweer de lucht in en vier ik dus een ingetogen jubileumpje. Mede door het schrijven, maar vooral door de manier van behandelen, vinden steeds meer mensen de weg naar de praktijkruimtes op Budschop en Roeven. Wat ik bij elke behandeling ervaar is dat de menselijke aanraking (’A Human Touch’) een grote rol speelt in het verminderen, oplossen en voorkomen van de diversiteit aan klachten en ziektes.

Aan de naam voor mijn bedrijf is de inmiddels 70-jarige singer/songwriter Jackson Browne verbonden. Laat hij nu onlangs, samen met zangeres Leslie Mendelson, een prachtig nummer componeren voor de nieuw uit te komen film ’5B’. Laat dat nummer nou ook nog de titel dragen die ik ook aan deze column heb toegedicht. Je zou bijna denken dat Jackson en ik een afspraak tot samenwerking met elkaar hebben gemaakt, maar daar ben ik me helaas niet van bewust.

Ik pleit voor meer menselijke aanraking in plaats van de almaar afstandelijker wordende samenleving. Een welgemeende hand geven, een aai over de bol, een klopje op de schouder of een knuffel zonder intimiderende bijbedoelingen is voeding voor de Milt en een gezonde manier van die o zo belangrijke Human Touch.

Je kunt het nummer van Jackson Browne en Leslie Mendelson beluisteren en bekijken via:

Veel plezier met het lezen, luisteren, kijken en aanraken!

-Ruud van der Vegt-

In de rubriek ’Shiatsu’ schrijft Ruud van der Vegt over zijn werk en passie binnen de praktijk ’The Browne Company’ Hij geeft inzicht in de holistische benadering van balans en gezondheid vanuit Chinees-Japans oogpunt. Ruud is gediplomeerd Shiatsu masseur en therapeut, gecertificeerd Japans acupuncturist en erkend trainer van het Samoerai Shiatsu programma voor kinderen. Als geboren Hagenees woont hij al bijna 50 jaar in Nederweert. Hij werkt vanuit zijn twee praktijkruimtes (op Budschop en Roeven), op locatie bij je thuis of op het werk en op basisscholen. Buiten zijn columns op Nederweert24 kun je meer te weten komen via zijn eigen website www.thebrownecompany.nl en ook via Facebook en Twitter.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_22 Brandende kliko Hillenraad Weert-1
Door snel ingrijpen is erger voorkomen
22 september 2024 | 16:47
2024_09_22 Herdenking bevrijding Weert 80 jaar - Johan Horst-9
Weert werd bevrijd door het Britse Suffolk
22 september 2024 | 14:25
2024_09_22 Zonnebloem Nederweert beleeft 100 jaar in 1 dag 9
Een geweldige middag
22 september 2024 | 13:40
2Gevonden Voorwerpen Voor de badeendjes op de Schoorkuilen
‘Verloren’ in ons mooie buitengebied
22 september 2024 | 12:30

Advertentie