Skip to content

Veel beweging in mijn hoofd en lichaam

Redactie
13 juni 2019 | 11:00

Advertentie

Er is veel beweging in mijn hoofd waardoor ik merk dat er aanvankelijk minder uit mijn handen komt dan ik gewend ben. Me ertegen verzetten is zinloos, erover nadenken net zomin, dat weet ik intussen wel. Wat voor mij werkt is stil worden en bij mezelf inchecken om te kijken hoe het met me is. Op zo’n dag las ik vele korte pauzes in van slechts een paar minuten en dan mediteer ik maar ik sta ook af en toe op de trampoline te springen. Vervolgens ga ik met nieuwe energie weer verder. Ieder klus die ik afrond schrijf ik op. Ik doe de dingen één voor één én met aandacht. Dat brengt rust in hetgeen ik doe. Wanneer ik nu naar die hele lijst kijk dan voel ik tevredenheid. Het is een andere manier van omgaan met wat ik zoal te doen heb. Een mix van een beetje Stephen Covey en Mindfulness die ik mezelf in de loop der tijd heb aangeleerd en ook vaak in coaching gebruik.

Door doelen te stellen weet ik welke richting ik uit wil gaan en hoef ik daar niet telkens opnieuw over na te denken. Door af en toe stil te staan en te kijken waar ik ben, weet ik of ik de juiste kant opga. Daarnaast heb ik geleerd om een planning te gebruiken als hulpmiddel en niet om mezelf te onderwerpen aan een planning waardoor ik mezelf zou kunnen overvragen met alle gevolgen van dien. Ik merk wel dat andere dingen misschien wat langer blijven liggen. Zoals dat ene boek dat ik van iemand heb geleend en nog terug moet brengen en dat telefoontje naar mijn tante dat er al een paar dagen tussendoor glipt. Het komt wel weer. Morgen is er weer een dag.

Maandagavond 1 juli workshop Mindfulness bij IKC de Bongerd

In juni werd er overdag tweemaal een workshop georganiseerd. Op verzoek wordt dit herhaald maar dan in de avonduren. Je investering bedraagt €10,- en komen jullie met zijn tweetjes of meer dan betaal je per persoon slechts €7,50. Er wordt niet alleen gepraat over Mindfulness maar je maakt ook kennis met verschillende oefeningen. Of je nou uit nieuwsgierigheid mee wilt doen of omdat je van plan bent jezelf daarin te bekwamen. Je bent van harte welkom. Vooraf wel graag even aanmelden.

Lisette

In de rubriek ‘Mindfulness’ schrijft Lisette Poell over haar werk in de praktijk ‘Jij bent Oké’. Ze geeft tips hoe Mindfulness te integreren is in het dagelijks leven. Lisette is gediplomeerd coach/counselor en Mindfulness Based Cognitive Therapist/trainer. Naast (digitale) coaching geeft ze trainingen en workshops op het gebied van Mindfulness en intuïtief schrijven. Ze werkt vanuit verschillende locaties. Soms worden paarden ingezet of trekt ze met haar cliënten de natuur in. Nieuwsgierig geworden? Kijk op de website www.jijbentoke.nl  en ook op Facebook en LinkedIn. Heb je een vraag of opmerking stuur dan een mail.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

De sfeervolle Raadzaal van Museum W
Cultureel Lint op 22 september
18 september 2024 | 18:00
Toekomst Sportpark Ospel-1
Hoe ziet het sportpark er over 10 jaar uit?
18 september 2024 | 17:09
1Overlijdensbericht Theu Ramaekers
Evers Uitvaartverzorging
 
18 september 2024 | 17:00
Kessels Installaties zorgt voor een warme overdracht Stockmans Installatieburo
Overname Stockmans door Kessels Installaties
18 september 2024 | 16:34

Advertentie