Skip to content

Vuur (Deel II)

Redactie
5 juni 2019 | 15:28

Advertentie

Hoe snel kan het gaan? Een week geleden was het nog te koud voor de tijd van het jaar. Nu (we schrijven 2 juni) tikt de thermometer in Midden-Limburg de 32 graden aan. De zomer is over 19 dagen officieel een feit en Vuur is niet meer te stoppen. We zijn op weg naar yang in yang.

Als je een echte zonaanbidder of aanbidster bent, dan ben je hoogstwaarschijnlijk een Vuur-type. Als therapeut kan ik het dan niet laten om dat type ook meteen te typeren. Vuur-types herken je vaak aan een klein puntig hoofd met puntige kin en hebben smalle handen en voeten. Het hoofdhaar krult of ontbreekt, ze hebben sterk ontwikkelde rug- en schouderspieren en stevige bovenbenen. Daarnaast beschikken ze over een sterk bloedvatenstelsel en een rode gelaatskleur. Ze houden van de lente, maar meer nog van de zomer, maar hebben een afkeer van de herfst en de winter.

Als een Vuur-type in balans leeft, dan neigen ze naar vertrouwen, openheid, tevredenheid en zijn ze sociaal. Ze zijn niet bezig met rijkdom en houden van schoonheid. Ze houden van zichzelf en van anderen en laten dat ook blijken. Over het algemeen zijn ze rustig, vredig, gelukkig, levendig, spontaan, grappig en een plezier om mee samen te zijn.

Uit balans zijn ze aan de yinne kant plechtig, teneergeslagen, hebben minder belangstelling voor het leven en voelen zich niet geliefd. Aan de yange kant kunnen ze arrogant, onwetend en lastig in de omgang zijn. Rusteloos, opgewonden en teveel praten is hen dan niet vreemd en ze zoeken elke gelegenheid op om op de voorgrond te treden. Ze lopen over van zelfvertrouwen, zijn een beetje lui, onverantwoordelijk en zelfs onbetrouwbaar. Manische depressiviteit en burn-outs liggen dan op de loer.

Genoeg over het Vuur-type. Nog een kort tipje van de sluier rondom Vuur oplichten dan? Het is de tijd waarin alles mag floreren. De kleur rood staat hoog in het vaandel en blijdschap is de bijpassende emotie.

Heb een fijne zomer, of je nu een Vuur-type bent of niet!

-Ruud van der Vegt-

In de rubriek ’Shiatsu’ schrijft Ruud van der Vegt over zijn werk en passie binnen de praktijk ’The Browne Company’ Hij geeft inzicht in de holistische benadering van balans en gezondheid vanuit Chinees-Japans oogpunt. Ruud is gediplomeerd Shiatsu masseur en therapeut, gecertificeerd Japans acupuncturist en erkend trainer van het Samoerai Shiatsu programma voor kinderen. Als geboren Hagenees woont hij al bijna 50 jaar in Nederweert. Hij werkt vanuit zijn twee praktijkruimtes (op Budschop en Roeven), op locatie bij je thuis of op het werk en op basisscholen. Buiten zijn columns op Nederweert24 kun je meer te weten komen via zijn eigen website www.thebrownecompany.nl en ook via Facebook en Twitter.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00
Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58
2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00

Advertentie