Skip to content

Zelfbewustzijn

Redactie
22 mei 2019 | 11:00

Advertentie

Deze column schrijf ik vanuit een camper die ergens langs de Zevenheuvelenweg in Berg en Dal staat geparkeerd op een prachtige camping in het groen. Ik kom hier ongeveer 9 dagen om aan mijn zelfbewustzijn te sleutelen. De uitdaging die ik ben aangegaan is het volgen van een doelgerichte training.

Om mensen in mijn praktijk op een goede manier te kunnen behandelen, is het voor mij belangrijk om vooral mezelf goed te kennen. Door een bijzonder voorval kwam ik in aanraking met deze cursus. Ik raakte geïnteresseerd en heb even nagedacht over mijn deelname. Uiteindelijk heb ik ja gezegd en heb daar, na 3 intensieve cursusdagen, nog geen spijt van.

Er bestaat geen intentie om hier tot in detail uitleg te gaan geven, maar laat me een tipje van de sluier oplichten. Zelfbewustzijn gaat over het besef van je eigen bestaan en de beleving van wie je bent, wat je doet, voelt, denkt of hebt meegemaakt. Het gaat zowel over wat er in je eigen lichaam en geest omgaat, als over dat besef van je eigen bestaan. Laat dat nou perfect passen bij mijn werk binnen mijn Shiatsu praktijk.

Shiatsu gaat namelijk ook over lichaam en geest. Meer over de verbondenheid ervan en hoe die twee dan op elkaar in kunnen werken. Een proef op de som? Ga eens rustig ergens zitten en denk dan een tijdje aandachtig aan hoofdpijn. Grote kans dat je zo je eigen hoofdpijn creëert. In mijn praktijk kijk ik altijd naar beide en geef aandacht aan de balans ertussen. Holistisch behandelen noemen ze dat.

Mogelijk begrijp je nu een beetje waarom ik op dit moment op deze plek ben. Ik zou nog veel meer willen vertellen, maar moet helaas afsluiten. Over een uur begint de training weer. Zorg goed voor je eigen balans.

… en in mijn volgende column laat ik het zonnetje schijnen!

-Ruud van der Vegt-

In de rubriek ’Shiatsu’ schrijft Ruud van der Vegt over zijn werk en passie binnen de praktijk ’The Browne Company’ Hij geeft inzicht in de holistische benadering van balans en gezondheid vanuit Chinees-Japans oogpunt. Ruud is gediplomeerd Shiatsu masseur en therapeut, gecertificeerd Japans acupuncturist en erkend trainer van het Samoerai Shiatsu programma voor kinderen. Als geboren Hagenees woont hij al bijna 50 jaar in Nederweert. Hij werkt vanuit zijn twee praktijkruimtes (op Budschop en Roeven), op locatie bij je thuis of op het werk en op basisscholen. Buiten zijn columns op Nederweert24 kun je meer te weten komen via zijn eigen website www.thebrownecompany.nl en ook via Facebook en Twitter.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00
Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58
2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00

Advertentie