Skip to content

Fundament

Redactie
1 mei 2019 | 11:00

Advertentie

Om een solide gebouw neer te zetten heb je een stevig fundament nodig. Een gefundeerd pand biedt goede huisvesting en weerstaat invloeden van buitenaf. Het biedt een veilig onderdak aan de bewoners ervan. Ook indeling en inrichting van een pand dragen bij aan bijvoorbeeld genot, comfort en gezondheid. Het is heerlijk om je vrij door het gebouw te mogen bewegen en op de juiste tijd op de juiste plek te kunnen zijn. In ruil daarvoor vraagt het om regelmatig onderhoud en reparatie waar nodig.

Ons eigen gebouw, het menselijk lichaam, vraagt ook om een goed fundament. Niet in de vorm van een betonnen structuur, maar meer in de vorm van goed geaard zijn. Letterlijk met beide benen op de grond staan. Te vaak zie ik dat onze Westerse manier van leven het moeilijk maakt om gefundeerd te blijven. Door alle drukte is er nauwelijks tijd om te zorgen voor onderhoud en reparaties. Het gebouw raakt in verval en we hebben onszelf opgesloten op zolder. Noodreparaties bieden geen soelaas meer.

Wat ik eigenlijk bedoel te zeggen is dat we teveel in ons hoofd (op zolder) leven. Alles lijkt zich daar af te spelen en we zijn vergeten dat we ook nog een 1e verdieping en begane grond hebben. Om het gebouw niet in te laten storten moeten we de zolderdeur forceren, de trap afdalen naar de 1e verdieping en uiteindelijk ook naar de begane grond gaan. In sommige gevallen zelfs door tot in de kelder.

Dan ontdekken we de werkelijke staat van onderhoud en zien dat het hele gebouw in een penibele staat verkeert. Het lijkt te moeilijk om dit zelf te gaan repareren en het liefst vluchten we meteen terug naar zolder. Helaas is die deur geforceerd en kunnen we ons er niet meer achter verschuilen. Het wordt tijd voor renovatie en dus hulp te gaan zoeken bij iemand met verstand van fundamenten, gebouwen en heropbouw.

Mocht je de staat van je eigen gebouw in deze column herkennen, dan ben ik je aangewezen aannemer. Ik kan bekijken wat er nodig is om het fundament te repareren. Het overige onderhoud gaat in goed overleg en uiteindelijk zul je zelf de meeste werkzaamheden uit moeten voeren. Zo leer je je gebouw weer goed kennen en kun je het volledig gebruiken, onderhouden en repareren om een volgende renovatie mogelijk voor te blijven.

Wacht niet tot je gebouw instort. Daarvoor is het veel te waardevol. Vraag vandaag nog je vrijblijvende offerte aan bij:

The Browne Company – Shiatsu Praktijk Nederweert via www.thebrownecompany.nl

-Ruud van der Vegt-

In de rubriek ’Shiatsu’ schrijft Ruud van der Vegt over zijn werk en passie binnen de praktijk ’The Browne Company’ Hij geeft inzicht in de holistische benadering van balans en gezondheid vanuit Chinees-Japans oogpunt. Ruud is gediplomeerd Shiatsu masseur en therapeut, gecertificeerd Japans acupuncturist en erkend trainer van het Samoerai Shiatsu programma voor kinderen. Als geboren Hagenees woont hij al bijna 50 jaar in Nederweert. Hij werkt vanuit zijn twee praktijkruimtes (op Budschop en Roeven), op locatie bij je thuis of op het werk en op basisscholen. Buiten zijn columns op Nederweert24 kun je meer te weten komen via zijn eigen website www.thebrownecompany.nl en ook via Facebook en Twitter.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

De sfeervolle Raadzaal van Museum W
Cultureel Lint op 22 september
18 september 2024 | 18:00
Toekomst Sportpark Ospel-1
Hoe ziet het sportpark er over 10 jaar uit?
18 september 2024 | 17:09
1Overlijdensbericht Theu Ramaekers
Evers Uitvaartverzorging
 
18 september 2024 | 17:00
Kessels Installaties zorgt voor een warme overdracht Stockmans Installatieburo
Overname Stockmans door Kessels Installaties
18 september 2024 | 16:34

Advertentie