Skip to content

Voorjaarsschoonmaak

Redactie
6 maart 2019 | 11:00

Advertentie

’t Begint weer langzaamaan te kriebelen. Het voorjaar kondigt zich aan en dan zetten we graag alle ramen en deuren open. Het warme, knusse en ietwat stoffige imago van een winters nest maakt plaats voor in kracht toenemende zonnestralen en een frisse wind door het huis.

Niet meer zoals vroeger, waar moeders met hoofddoek, ragebol en dweil als een bezetene door het hele huis vloog om alle stof en spinnen naar buiten te jagen. Nee, nu in goed overleg en rustig bepalend welke spulletjes straks mogen blijven, nog een tweede kans verdienen of definitief naar de milieustraat gaan verhuizen. De stofzuiger doet daarna de rest!

Het idee over opruimen schiet door. Ik denk na over mijn eigen huisje. Mijn lijf bedoel ik dan en hoe ik daar ook het liefst alles open wil zetten. Dan pak ik mijn studiemateriaal ter hand en neem de voedingslessen nog maar eens door. Zittend in het zonnetje besluit ik om het voorjaar goed te beginnen. Op 20 maart, als de dag en de nacht precies even lang zijn en de lente begint, start ik mijn innerlijke voorjaarsschoonmaak.

Een 10-daagse kuur waarin ik 3 x per dag alleen witte rijst met groenten eet. Zoveel mogelijk biologisch en gewokt in een klein beetje olie, met als enig extraatje wat Gomasio (Japanse smaakmaker van sesamzaad en ietwat zeezout). Mijn vochtgehalte houd ik op peil met wat lichte miso-soep als appetizer, een paar kopjes groene thee en een litertje lauwwarm water.

-Ruud van der Vegt-

In de rubriek ’Shiatsu’ schrijft Ruud van der Vegt over zijn werk en passie binnen de praktijk ’The Browne Company’ Hij geeft inzicht in de holistische benadering van balans en gezondheid vanuit Chinees-Japans oogpunt. Ruud is gediplomeerd Shiatsu masseur en therapeut, gecertificeerd Japans acupuncturist en erkend trainer van het Samoerai Shiatsu programma voor kinderen. Als geboren Hagenees woont hij al bijna 50 jaar in Nederweert. Hij werkt vanuit zijn twee praktijkruimtes (op Budschop en Roeven), op locatie bij je thuis of op het werk en op basisscholen. Buiten zijn columns op Nederweert24 kun je meer te weten komen via zijn eigen website www.thebrownecompany.nl en ook via Facebook en Twitter.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00
Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58
2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00

Advertentie