Skip to content

Hout (2)

Redactie
27 februari 2019 | 11:00

Advertentie

Tijdens mijn opleiding leerde ik om mensen te typeren. Geen roddel en achterklap, maar om iemand als Hout-, Vuur-, Aarde-, Metaal- of Water type te kunnen bestempelen. Waarom? Dat leer je, omdat de vijf elementen elk een veelvoud aan eigenschappen hebben. Die eigenschappen kun je herkennen in de mens en zo kom je mogelijk beter tot bepaalde conclusies bij het stellen van je diagnose.

’n Hout-type kun je omschrijven als een persoon met een klein, lang gezicht; een lang, slank lichaam; brede schouders en rechte rug; kleine en goed gevormde handen en voeten, sterke pezen en soepele spieren; een ietwat groenblauwe gelaatskleur en iemand die van de lente en de zomer houdt en een afkeer heeft van herfst en winter.

’n Hout-type in balans is zelfbewust, vol vertrouwen, een krachtige persoonlijkheid, zelfstandig, intuïtief, iemand die zichzelf goed kent en weet wat hij of zij wil, geduldig, iemand die dingen de tijd geeft en in staat de eigen persoonlijkheid harmonieus uit te drukken. Ik zie het totaalbeeld als een innerlijke kracht die naar buiten en omhoog wil schieten.

Overige correspondenties of eigenschappen van Hout zijn Oost (als richting), Lente (als seizoen), Wind (als klimaat), kiemen (als ontwikkeling), groen (als kleur), zuur (als smaak), ranzig (als geur), expansief stijgen (als kracht), Lever (als Yin-orgaan), Galblaas (als Yang-orgaan), plannen en fantasie (als psychische faculteit), woede (als emotie), ogen (als zintuig), pezen (als weefsel), schreeuwen (als geluid) en nagels (als externe manifestatie).

Als therapeut probeer ik veranderingen in de eigenschappen op te merken. Zo kan ik bepalen of een Hout-type in of uit balans is.

-Ruud van der Vegt-

In de rubriek ’Shiatsu’ schrijft Ruud van der Vegt over zijn werk en passie binnen de praktijk ’The Browne Company’ Hij geeft inzicht in de holistische benadering van balans en gezondheid vanuit Chinees-Japans oogpunt. Ruud is gediplomeerd Shiatsu masseur en therapeut, gecertificeerd Japans acupuncturist en erkend trainer van het Samoerai Shiatsu programma voor kinderen. Als geboren Hagenees woont hij al bijna 50 jaar in Nederweert. Hij werkt vanuit zijn twee praktijkruimtes (op Budschop en Roeven), op locatie bij je thuis of op het werk en op basisscholen. Buiten zijn columns op Nederweert24 kun je meer te weten komen via zijn eigen website www.thebrownecompany.nl en ook via Facebook en Twitter.

 

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

De sfeervolle Raadzaal van Museum W
Cultureel Lint op 22 september
18 september 2024 | 18:00
Toekomst Sportpark Ospel-1
Hoe ziet het sportpark er over 10 jaar uit?
18 september 2024 | 17:09
1Overlijdensbericht Theu Ramaekers
Evers Uitvaartverzorging
 
18 september 2024 | 17:00
Kessels Installaties zorgt voor een warme overdracht Stockmans Installatieburo
Overname Stockmans door Kessels Installaties
18 september 2024 | 16:34

Advertentie