Skip to content

Voorkomen is beter dan genezen

Redactie
6 februari 2019 | 11:00

Advertentie

APK! Kent u die uitdrukking?
Heel veel mensen weten waar dit over gaat. Het is de jaarlijks terugkerende en verplichte keuring van onze heilige koe. In 1985 ingevoerd voor personenauto’s om de verkeersveiligheid te bevorderen en het milieu te beschermen. Er is geen ontkomen aan. Je dealer en de Rijksdienst voor het Wegverkeer herinneren je er maar wat graag aan. Mocht je de oproep negeren of gewoonweg vergeten, dan valt de boete van €140 vanzelf op je deurmat. Een vervelende bijkomstigheid is dan ook dat je niet meer verzekerd bent bij ongeval of schade!

Hoe anders is het gesteld met de APK voor jezelf. Je bent in Nederland verplicht verzekerd voor zorgkosten, maar geen dealer of Rijksdienst voor de Mens (!) die je helpt herinneren om je met regelmaat te laten keuren. Mocht je een eventuele oproep negeren of vergeten, dan kraait daar geen haan naar. Eerlijk gezegd denk ik dat de meeste mensen zich pas laten keuren (lees: naar een zorgverlener gaan) als het fout dreigt te gaan. Een gezegde uit onze Nederlandse taal ’voorkomen is beter dan genezen’ zou je toch anders laten geloven.

Betekent het bovenstaande dan dat we het beter geregeld hebben voor onze auto’s dan voor onszelf? Nee, dat denk ik niet. Nederland heeft binnen Europa het beste, maar relatief gezien ook het duurste zorgstelsel (bron: World Databank). Hoeveel van al die miljarden zou er aan preventieve zorg worden besteed en hoe wordt de bereikbaarheid daarvan bekend gemaakt?

The Browne Company – Shiatsu Praktijk Nederweert is bekend met preventieve zorg. Door bewust te kiezen voor regelmatige behandelingen, ook als je niets denkt te mankeren, blijf je in balans en voorkom je mogelijk een hoop klachten en ziektes.

-Ruud van der Vegt-

In de rubriek ’Shiatsu’ schrijft Ruud van der Vegt over zijn werk en passie binnen de praktijk ’The Browne Company’ Hij geeft inzicht in de holistische benadering van balans en gezondheid vanuit Chinees-Japans oogpunt. Ruud is gediplomeerd Shiatsu masseur en therapeut, gecertificeerd Japans acupuncturist en erkend trainer van het Samoerai Shiatsu programma voor kinderen. Als geboren Hagenees woont hij al bijna 50 jaar in Nederweert. Hij werkt vanuit zijn twee praktijkruimtes (op Budschop en Roeven), op locatie bij je thuis of op het werk en op basisscholen. Buiten zijn columns op Nederweert24 kun je meer te weten komen via zijn eigen website www.thebrownecompany.nl en ook via Facebook en Twitter.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Bowl of vegetable Soup with chicken. Selective focus
Iedereen is van harte welkom
20 september 2024 | 19:30
2024_09_20 Ongeval tractor auto Lage Kuilen Nederweert-2
Flinke ravage op de Lage Kuilen
20 september 2024 | 18:39
Screenshot
Widow Clicquot
20 september 2024 | 17:00
2024_09_20 Brand Leveroyseweg Heythuysen caravan en tuin-4
Gelukkig raakte niemand gewond
20 september 2024 | 15:12

Advertentie