Skip to content

Loslaten

Redactie
30 januari 2019 | 11:00

Advertentie

Het is 10.20 uur en ik ben druk bezig met de voorbereiding op een behandeling die ik zo mag gaan geven. Keurig op tijd arriveert M. en neemt plaats op mijn futon (Japans matras). Op de vraag waar ik mee kan helpen volgt het antwoord: ”Ik heb de laatste tijd last van mijn onderrug en heupen. Ik wijt het aan de vocht en koude van de afgelopen dagen!

Tijdens mijn studie leerde theorie-docente Barbara mij een wijze les: ’Luister naar wat je client te vertellen heeft, maar baseer daar je behandeling niet op. Het lichaam geeft je wel de informatie die je nodig hebt!’ Zo ook in de behandeling van vandaag. M.’s lichaam laat me duidelijk voelen dat het hele lijf onder een strak regime valt en alles onder controle van de geest moet blijven, maar datzelfde pakketje mens schreeuwt om los te worden gelaten.

De focus ligt dus op loslaten, maar hoe doe je dat in godsnaam? Mijn eigen theorie is de omgekeerde benadering. Als je niet weet hoe je los moet laten, begin dan eens met het niet vast te pakken.

Na de behandeling van ca. 60 minuten stapt er een totaal ander mens van de mat. Lichaam en geest meer in balans. Druk en spanning duidelijk verminderd met een goed gevoel in de onderrug en rond de heupen tot gevolg. De geest heeft geluisterd naar het lichaam en is begonnen met het loslaten. Naar goed Japans gebruik bedank ik M. voor deze mooie behandeling.

Arigato!

-Ruud van der Vegt-

In de rubriek ’Shiatsu’ schrijft Ruud van der Vegt over zijn werk en passie binnen de praktijk ’The Browne Company’ Hij geeft inzicht in de holistische benadering van balans en gezondheid vanuit Chinees-Japans oogpunt. Ruud is gediplomeerd Shiatsu masseur en therapeut, gecertificeerd Japans acupuncturist en erkend trainer van het Samoerai Shiatsu programma voor kinderen. Als geboren Hagenees woont hij al bijna 50 jaar in Nederweert. Hij werkt vanuit zijn twee praktijkruimtes (op Budschop en Roeven), op locatie bij je thuis of op het werk en op basisscholen. Buiten zijn columns op Nederweert24 kun je meer te weten komen via zijn eigen website www.thebrownecompany.nl en ook via Facebook en Twitter.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58
2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00
65
Elke zaterdag om 12.00 uur
21 september 2024 | 12:00

Advertentie