Skip to content

Diëten werken niet

Redactie
8 september 2018 | 15:00

Advertentie

De zomervakantie is weer voorbij en dat betekent voor veel mensen toch weer die vakantiekilo’s eraf of eindelijk eens echt flink afvallen! Er zijn tal van populaire diëten. Best goed te doen zeker in het begin. Maar ons lichaam raakt erdoor van slag. Want telkens als je een dieet volgt, ontstaat er een niet-stabiele toestand in je lijf. Je lichaam raakt uit balans en gaat ‘hamsteren,’ dat is een reactie van onze geest. De vetverbranding stagneert en afvalstoffen worden niet goed afgevoerd. Er word een reserve opgebouwd en dus bereik je het tegenovergestelde. Je valt even af, maar al snel komen de kilo’s er weer bij. Eigenlijk zijn diëten een geestelijke valstrik.

Ons lichaam is een soort ‘verbrandingsoven,’ vergelijkbaar met een houtkachel. Als deze vol roet en vuil zit brandt hij niet goed meer en moet worden schoongemaakt. Zo is het ook met ons lijf: onze stofwisseling komt pas weer goed op gang als het lichaam schoon is. Daarom moet je eigenlijk een soort ‘grote schoonmaak’ houden. Met een uitgebalanceerd eetpatroon breng je je darmen tot rust. Door voedingssupplementen te gebruiken voorkom je dat je hersenen je nieuwe eetpatroon als ‘dieet’ zien en dus in de ‘reservestand’ schieten.

Zo breng je balans in het lichaam, herstel je de vetverbranding en voer je afvalstoffen af. Al na een maand is er rust en zou je je voeding weer wat kunnen uitbreiden. Het grote voordeel van deze aanpak, boven allerlei diëten, is dat er geen sprake is van het beruchte jojo-effect. Want het lichaam gaat zelf aan de slag! Ook met tal van ziektes en klachten zoals allergieën, bloeddruk, bloedsuiker, cholesterol, darmen, energie en vitaliteit, huid, ondergewicht, overgewicht, vermoeidheid en nog vele andere.

Wil je meer weten?
Meld je dan aan voor de informatieavond met gratis gezondheidsmetingen op woensdag 3 oktober 2018 in Nederweert! info@dimphy-hermans.nl of 06-130 54 100

Dimphy Hermans, gezondheidsconsulent

Mensen helpen zichzelf te helpen, het beste uit zichzelf te kunnen halen, nu en in de toekomst! Dat is wat ik als gezondheidsconsulent wil bereiken met behulp van het 3care gezondheidsprogramma. Voor meer informatie www.3care.eu of neem contact op met Dimphy via info@dimphy-hermans.nl of 06-130 54 100.

Advertentie

3 Reacties

  1. En dan moet men werd aan het light, geen suiker maar die vieze zoetstoffen. Men heeft van de vroegere light hype niks geleerd. Kijk maar naar de VS, alles moest light, en nog nooit was men zo dik!

    • Inderdaad, zelf fruit meer groenten ,kip en yoghurt eten, en minder vet en vlees gebruiken.
      Elke dag half uur tot uur wandelen ,bewegen.
      Dan lukt het ook.

  2. Het beste dieet is het EDH dieet dat wil zeggen Eet De Helft.
    Werkwijze
    1 Men schept op
    2 Men doet de helft weer van het bord.
    3 eet smakelijk


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

EnergierondjeWeert_1
Groene energie van dichtbij bekijken?
21 september 2024 | 20:30
Scary-Night-Bubbles
WIN tickets op Nederweert24!
21 september 2024 | 20:00
5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00

Advertentie