Skip to content

Wat zie jij jezelf doen?

Redactie
31 mei 2018 | 11:00

Advertentie

Een vraag die je jezelf misschien niet zo vaak stelt. Vaak doen we maar. De ene keer wat meer bewust dan de andere keer. 

Maar, wat zie je jezelf doen, als je lekker in je vel zit? | Wat zie je jezelf doen, als je het moeilijk hebt met iets? | Wat zie je jezelf doen om fit te blijven? | Wat zie je jezelf doen om kalm te worden? | Wat zie je jezelf doen om weer te herpakken?

Niet alleen kijken maar jezelf ook de vraag stellen: Werkt het? Is het antwoord ‘Nee’, stop er dan mee en doe eens wat anders

Daarnaast kan het ook interessant zijn om te kijken waarom je dingen doet die niet voor je werken. En ook, of de dingen die je doet ook op langere termijn voor je werken. Schrijf het eens op en praat er met iemand over. 

Mindful Moment – Stoppen en kijken
Maak er een nieuwe gewoonte van om 1 of 2 keer per dag even te stoppen en je aandacht naar je ademhaling te brengen. Kijk vervolgens om je heen en zie waar je bent, zie waar je mee bezig was, en voel hoe het met je is. Terwijl je dat doet is het belangrijk om niet te oordelen of te veroordelen en alleen maar op te merken wat er is. En dan ga je weer verder met wat je te doen hebt. Dan moet je weer wel oordelen en besluiten nemen.

Je kunt het zo kort of lang laten duren als je maar wilt. Begin met 1 minuut. 

– Lisette –

In de rubriek ‘Mindfulness’ schrijft Lisette Poell over haar werk in de praktijk ‘Jij bent Oké’. Ze geeft tips hoe Mindfulness te integreren is in het dagelijks leven. Lisette is gediplomeerd coach/counselor en Mindfulness Based Cognitive Therapist/trainer. Naast (digitale) coaching geeft ze trainingen en workshops op het gebied van Mindfulness en intuïtief schrijven. Ze werkt vanuit verschillende locaties. Soms worden paarden ingezet of trekt ze met haar cliënten de natuur in. Nieuwsgierig geworden? Kijk op de website www.jijbentoke.nl  en ook op Facebook en LinkedIn. Heb je een vraag of opmerking stuur dan een mail.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58
2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00
65
Elke zaterdag om 12.00 uur
21 september 2024 | 12:00

Advertentie