Skip to content

Opstarten

Redactie
28 april 2018 | 20:01

Advertentie

Ze zijn een gewilde leeftijdsgroep. Kersverse stelletjes die na een ellenlange tijd onder het dak van hun ouders te hebben gezeten, besluiten zelf te gaan hokken. Zij ‘starten’ met het grote-mensenleven; maandelijks hypotheek aflossen, een labrador kopen en seks op afgesproken tijdstippen. Veel starters nemen zich voor om dat volwassen bestaan op te bouwen in Nederweert. Helaas, je vindt nog eerder een goudvis in de woestijn dan woonruimte in Nederweert.

In veel opzichten is Nederweert geschikt voor de verse lichting woningzoekers; er zijn basisscholen, er heerst een serene rust en de supermarkt is nooit ver. Een ideaal vestigingsklimaat voor degenen die het protocollaire huisje, boompje beestje willen. Toch ontbreekt er één essentiële factor in dit plaatje; een huis. In Nederweert staat de zoektocht naar geschikte woonruimte gelijk aan het vinden van een koran in de kerk. Haast geen appartement, studio, twee-onder-een-kapper, vrijstaand huis of blokhut is voorhanden in Nederweert.

De vergrijzing die overal om zich heen grijpt, heeft het monopolie op wonen in dit paradijselijke Limburgse gehucht. Het straatbeeld wordt op vele plekken grotendeels bepaald door seniorenaccommodaties, met als uitkomst dat de huiszoekende twintiger bot vangt. Doekje voor het bloeden zijn de vijf sociale huurhuizen die momenteel gebouwd worden. Als vliegen op stront vlogen alle wanhopige geïnteresseerden erop af, om vervolgens achter het net te vissen.

Als startende woningzoekers dan tóch iets vinden, hangt daar meestal een prijs aan vast die niet onderdoet voor die van de huizen in de buurt van de IJzeren Man. De starter is daarom genoodzaakt om óf voor onbepaalde tjid onder het juk van de ouders te blijven zitten óf met enkele bananendozen een eigen hut onder de brug te bouwen. Tot die tijd is het wachten op de gewilde start.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00
Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58
2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00

Advertentie