Skip to content

Het juiste moment om af te vallen

Redactie
26 augustus 2017 | 10:00

Advertentie

Je aantal pogingen om af te vallen zijn niet eens meer op één hand te tellen. Of nadat je 10 kilo was afgevallen, ben je daarna ook weer 20 kilo aangekomen. Frustrerend is het zeker, maar wat frustreert  meer? Het idee dat je zoveelste dieetpoging is mislukt of dat je gezondheid steeds verder achteruitgaat? In ieder geval komen we op de vraag uit: wanneer is het juiste moment om af te vallen?

Het juiste moment om af te vallen, pff dat is een lastige vind je niet? Vraag het eens in je omgeving. Je buurvrouw geeft wellicht aan dat voor haar het juiste moment was toen zij de 100 kilo aantikte op de weegschaal en daar toen echt verandering in wilde brengen. Of een vriendin die gezond oud wil worden en met haar 10 kilo overgewicht besloot om een persoonlijk programma te volgen zodat ze extreem overgewicht en bijkomende klachten kan voorkomen. Dit zijn in ieder geval ook herkenbare voorbeelden uit de praktijk. Maar wat nu als je al tientallen pogingen hebt gedaan om af te vallen?

Als je al tientallen pogingen ondernomen hebt, dan ontstaat er vaak twijfel of er überhaupt wel een oplossing voor het probleem bestaat. Of dat je je overgewicht maar gewoon moet accepteren. Googlen op internet geeft je bij veel aanbieders het gevoel dat afvallen makkelijk en snel gaat. Toch is er moed nodig om een nieuwe stap te zetten…

Waarom zou ik nog een poging wagen om af te vallen?
Het bovenstaande is heel herkenbaar in mijn praktijk als Cure4Life consulent. Een hoop mensen beginnen met het Cure4Life programma wanneer zij ten einde raad zijn. Vaak is het Cure4Life programma hun laatste strohalm. Ze hebben al een erg lang traject afgelegd waarin zij verschillende pogingen hebben gewaagd om af te vallen. Of dat zij de pijn nauwelijks meer kunnen verdragen vanwege klachten die veroorzaakt zijn door hun overgewicht.

Toch hebben deze mensen besloten om nog een poging te doen om af te vallen doordat ze vertrouwen hebben in het Cure4Life programma. Een moedige stap en zeker een stap waar je trots op mag zijn! Wat voor hen precies de doorslag gaf, is persoonlijk. Echter, zij kozen in ieder geval ervoor dat het hun waard is. Gezondheid is voor hen op de eerste plaats gaan staan. En dat is juiste moment geweest, zij hebben de knop omgezet!

De knop om
Wanneer men de knop omzet, dan wordt er met de volle 100% voor gegaan. Dan is afvallen geen moeten meer, dan is afvallen geen straf meer, maar dan is afvallen iets wat ze oprecht willen. En men beredeneert het anders: een gezonder leven of een gezonder lichaam. En wees eens eerlijk, wat klinkt nu positiever: ‘Ik wil afvallen’ óf ‘Ik wil gezonder leven’?

Het juiste moment om af te vallen
Het juiste moment om af te vallen is wanneer je daadwerkelijk de knop omzet en er voor gaat. Welk moment het precies is, is per persoon verschillend. Het motto van Cure4Life is: ‘Gezondheid is de basis van geluk‘. Ik streef ernaar om mensen te helpen weer gezonder te leven zodat zij een gezond gewicht gaan bereiken en behouden. Het allerbelangrijkste is natuurlijk dat je probeert te voorkomen dat je overgewicht ontwikkelt. Maar alsnog is het niet te laat. Eén van onze ambassadrices was 71 jaar oud toen ze besloot om haar overgewicht aan te pakken. En met succes! Cora viel maar liefst 65 kilo af! Kijk op de site www.cure4life.eu voor haar ervaringsfilmpje.

Cure4Life

Cure4Life pakt de oorzaak aan en niet de symptomen van overgewicht. “Daarom ben ik mijn eigen Cure4Life vestiging begonnen en kijk er naar uit om samen met u de oorzaak van overgewicht aan te pakken!” Je kunt vrijblijvend informatief een consult aanvragen. Voor meer informatie www.cure4life.eu, of neem contact op met Dimphy via dhermans@cure4life.nl of Facebookpagina Cure4Life Nederweert.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

EnergierondjeWeert_1
Groene energie van dichtbij bekijken?
21 september 2024 | 20:30
Scary-Night-Bubbles
WIN tickets op Nederweert24!
21 september 2024 | 20:00
5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00

Advertentie