Skip to content

Rariteitencompetitie

Redactie
14 mei 2017 | 20:01

Advertentie

Rare mensen zijn er overal. Sommigen houden bijvoorbeeld van boterhammen met jam en hagelslag of zijn nog altijd fan van PSV. Apart zeker, maar onschuldig weliswaar. Toch is er ook een flinke groep weirdo’s die een flinke piek in de raarheidsgraad neerzet. En toevallig doen zij allemaal mee aan het Eurovisie Songfestival.

Het concept achter dit grootse liedjesspektakel is ieder keer groots opgezet. Allemaal Europese landen -dus ook Australië en Israël natuurlijk(?)- zenden afgezanten. Vol glitter en glamour komen deze diva’s en divo’s voor de dag, opvallen is namelijk een must. En dat lukt ze zeker. Een voortdurende passage van ’s werelds uitzonderlijkste artiesten betreedt één voor één het podium. Allemaal voorzien een kek kapsel, buitenaardse outfit en flinke karaoke-vaardigheden, wagen ze zich in de strijd om de prestigieuze titel van ‘raarste figuur van Europa’ te behalen.

Het niveau van het evenement ligt ondertussen hoog, niet zomaar iedere aangeschoten dorpsgek wordt verkozen tot winnaar. Volgens de ontzettend professionele expertise van de songfestival-kenners volstaan alleen de meest absurde optredens. Denk hierbij aan de Finse Lord Of The Ring-look-a-likes ‘Lordi’: vijf bepantserde orcs die brallend de Finse natie vertegenwoordigen. Met hun voorkomen kunnen ze allang niet meer over straat; helemaal geschikt om te winnen dus.

Nederland doet nog ieder jaar hoopvolle pogingen muzikale kwaliteit aan te leveren. Tevergeefs, nuchtere Hollanders zoals Ilse de Lange, Douwe Bob of de dames van O’G3NE zijn veel te normaal voor deze rariteitencompetitie. Voor deze wedstrijd is zingen namelijk helemaal niet zo belangrijk, zolang je er maar als een debiel bij loopt komt het goed. Misschien willen Harry & De Gebroeëke Zwiegelkes volgend jaar een poging doen?

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Bowl of vegetable Soup with chicken. Selective focus
Iedereen is van harte welkom
20 september 2024 | 19:30
2024_09_20 Ongeval tractor auto Lage Kuilen Nederweert-2
Flinke ravage op de Lage Kuilen
20 september 2024 | 18:39
Screenshot
Widow Clicquot
20 september 2024 | 17:00
2024_09_20 Brand Leveroyseweg Heythuysen caravan en tuin-4
Gelukkig raakte niemand gewond
20 september 2024 | 15:12

Advertentie