Site pictogram Nederweert24

Vier mensen blikken kort terug op hun cursus Mindfulness

In deze column een aantal reacties van mensen die Mindfulness hebben gevolgd. Deze mensen hebben allemaal hun toestemming verleend om hun bevindingen te publiceren. Om privacy redenen worden er geen namen genoemd.

Mieke schrijft
‘Ik begon aan dit traject omdat ik klachten had met slapen. ’s Nachts werd ik wakker en viel niet meer in slaap. Nu word ik af en toe nog steeds wakker maar maak daar geen punt meer van. Ik kan me goed ontspannen door meditatie, dat helpt meestal goed. Ik had wel eerder gehoord van dit soort aandacht trainingen maar niet meer dan dat. Mijn huisarts raadde mij Mindfulness aan. Wat er voor mij veranderd is sinds ik dit traject heb doorlopen is dat ik meer energie heb doordat ik beter slaap. Ook merk ik dat ik lastige onderwerpen met meer rust kan benaderen. Ik ben zeer tevreden over het geven en toepassen van de cursus. Ik had geen ervaring met cursussen op dit gebied maar het is breed qua samenstelling en inhoud. Wat ik heel apart vond was het beleven van de sensaties bij het beoefen van de bodyscan. Van alle oefeningen die ik geleerd heb gebruik ik op dit moment het meest het stiltemoment, de meditaties van 10 tot 20 minuten en de bodyscan.’

Anoniem 2 schrijft
‘Ik had me aangemeld omdat ik een burn-out had en al enige tijd thuis was. Door deze training heb ik een hele andere kijk op mezelf en de maatschappij gekregen. Vele waardevolle lessen die ik leerde zoals bijvoorbeeld om niet zo snel een mening te hebben en steeds weer opnieuw geduldig te zijn en te blijven oefenen. Het proces van los en laten was moeilijk omdat vele dingen een gewoonte waren geworden maar ik bleef doorgaan met oefenen. Al snel merkte ik dat het vertrouwen in mezelf groeide en ik daardoor ook weer anderen kon vertrouwen. Het bracht me vele inzichten en ik heb daardoor een andere kijk op de maatschappij en mezelf gekregen. Het bracht me rust en heeft me in laten zien dat ik mezelf ziek had gemaakt. Meedoen aan deze training was voor mij ook een kwestie van het mezelf gunnen. Ik voel me nu heel anders, bevrijd’.

Anoniem 3 schrijft
‘Ik had contact opgenomen omdat ik veel herkenning zag in hetgeen ik steeds las van Praktijk Jij bent Oké. Uiteindelijk heb ik besloten een individueel traject te doen. Ik had nog nooit zoiets gedaan dus wist ook niet hoe het me zou bevallen maar ik kan zeggen dat het me beslist meegevallen is. De manier waarop de cursus gegeven werd vond ik erg fijn en het is ook fijn om het cursusmateriaal terug te lezen. Ik was altijd druk in mijn hoofd en ik merk dat ik, nu ik bewuster bezig ben met alles, meer rust heb. Ik kijk nu ook anders tegen dingen aan waardoor er ook andere gedachten komen, hierdoor is er meer rust’.

Joep schrijft
‘Ik was nog niet zolang thuis met een burn-out en elders in therapie toen ik aan deze training deelnam bij ‘Jij bent Oké’. Ik was mezelf een beetje kwijt. Het bracht me vele nieuwe inzichten. Zo kwam ik er bijvoorbeeld achter dat ik steeds zo moe was omdat ik me niet altijd bewust was van wat er in me omging. Doordat ik leerde dat ik mijn gedachten niet langer mijn leven hoefde te laten beïnvloeden kon ik keuzes vanuit mezelf maken zonder dat ik nog langer meegesleurd werd door mijn emoties die in het verleden toch behoorlijk heftig waren. Ik kijk nu niet meer alleen naar wat er van mij verwacht wordt maar ook wat het voor mezelf betekent. Veel van de oefeningen die ik geleerd heb zal ik blijven doen. Terwijl het me in het begin moeite kostte om die discipline op te brengen merk ik nu dat het inmiddels als vanzelf gaat’.

Aandacht training vanaf € 250,-
Regelmatig starten er groepstrainingen terwijl individuele trajecten altijd het gehele jaar door gevolgd kunnen worden. Neem contact op als je interesse hebt.

Agenda
Eind april, nog net voor de zomervakantie, starten we met nieuwe trainingen in Weert en Ell. Je investering voor deze groepstraining varieert van € 250,- tot € 385,- afhankelijk van de groepsgrootte. Het traject duurt 14 weken waarin er 8 bijeenkomsten worden gepland van ca. 2 uur. Een uitgebreide syllabus met werkbladen en oefencd’s zijn inbegrepen.

– Lisette –

In de rubriek ‘Mindfulness’ schrijft Lisette Poell over haar werk in de praktijk ‘Jij bent Oké’. Ze geeft tips hoe Mindfulness te integreren is in het dagelijks leven. Lisette is gediplomeerd coach/counselor en Mindfulness Based Cognitive Therapist/trainer. Naast (digitale) coaching geeft ze trainingen en workshops op het gebied van Mindfulness en intuïtief schrijven. Ze werkt vanuit verschillende locaties. Soms worden paarden ingezet of trekt ze met haar cliënten de natuur in. Nieuwsgierig geworden? Kijk op de website www.jijbentoke.nl  en ook op Facebook en LinkedIn. Heb je een vraag of opmerking stuur dan een mail.

Mobiele versie afsluiten