Skip to content

Voorgenomen

Redactie
31 december 2016 | 20:00

Advertentie

Zoals ieder jaar beëindigd wordt met knallend vuurwerk en schuimende champagne, zijn er ieder jaar de voornemens. Het totale publiek vraagt zich de laatste week van het jaar hardop af wat beter kan, en besluit vervolgens afstand te doen van de desbetreffende zonde(n). Een nobele en oprechte beslissing, die ieder jaar weer jammerlijk zal falen.

Stoppen met roken, minder drinken, gezonder eten, meer sporten, meer lezen of vaker de afwas doen, het is slechts een greep uit het wijdverbreide scala aan idealistische voornemens die tijdens de jaarwisseling actief zijn. Allemaal even voortvarend, allemaal even kansloos.
De crux zit ‘m er namelijk in dat mensen zich op hun kwetsbaarste moment dit soort dingen voornemen. Het is gewoonweg haast onmogelijk een strikt dieet te gaan volgen vanaf klokslag twaalf uur, als vijf minuten later een riante schaal oliebollen passeert. Ook minder drinken is een voorbeeld van verkeerde voornemens op de verkeerde plaats, niemand die zijn/haar glas chardonnay om twaalf uur inruilt voor een biologisch perziksapje. Voornemens fungeren zodoende louter en alleen als kortstondige piek van zelfdiscipline en strandden daarna jammerlijk in de zee van gewende welvaart.

Neem jezelf zodoende voor om in 2017 iedere dag friet te eten, dertig sigaretten te roken en op te staan met rode wijn. Het is de enige manier om jezelf te beteren op de lange termijn. Zonder al deze geneugten des levens zou het er namelijk maar saai en macaber aan toe gaan. Drink, rook en eet daarom zoveel je wil in 2017; de goede voornemens komen in 2018 wel.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

De sfeervolle Raadzaal van Museum W
Cultureel Lint op 22 september
18 september 2024 | 18:00
Toekomst Sportpark Ospel-1
Hoe ziet het sportpark er over 10 jaar uit?
18 september 2024 | 17:09
1Overlijdensbericht Theu Ramaekers
Evers Uitvaartverzorging
 
18 september 2024 | 17:00
Kessels Installaties zorgt voor een warme overdracht Stockmans Installatieburo
Overname Stockmans door Kessels Installaties
18 september 2024 | 16:34

Advertentie