Site pictogram Nederweert24

Over intuïtief schrijven, zentekenen en cadeautips voor boeken

lisette-poellSchrijven doen we dagelijks, alleen doen we dat meestal vanuit ons denken. Intuïtief schrijven is net iets anders. Mensen omschrijven intuïtie weleens als hun onderbuikgevoel, een soort weten zonder dat je het kunt verklaren. Soms raakt dit ondergesneeuwd met allerlei zaken waardoor je in beslag wordt genomen. Je dagelijkse beslommeringen, de altijd aanwezige nieuwsstroom en niet te vergeten onze emoties die ons soms meesleuren.

Met intuïtief schrijven nodig je jezelf uit om uit je hoofd te komen totdat je uiteindelijk bij je eigen kern terecht komt. We zijn vaak wel gewend om van ons af te schrijven, bijvoorbeeld in de vorm van een dagboek, maar we zijn minder bekend met naar onszelf toe schrijven.

Workshop Intuïtief schrijven
Op 30 november vindt er wederom een kennismakingsworkshop plaats in Ell bij EquiJoy. We maken daar gebruik van de mooie workshopruimte met een knapperend haardvuur op de achtergrond. Je investering voor deze workshop bedraagt € 20,- en is inclusief materiaal en naslagwerk. Er is plek voor maximaal 6 deelnemers. Geen geduw van wees er snel bij en vol is vol. Ik vind het veel te leuk om te doen dus als er meerdere aanmeldingen zijn prikken we gewoon nog een datum erbij in Weert of in Ell.

Verstillen door meditatief tekenen
Niet iedereen vindt het fijn om stil te gaan zitten in meditatie of om te gaan schrijven. Toch zoekt eenieder een manier om meer rust te krijgen in het hoofd. Een goed alternatief is meditatief tekenen zoals het tekenen van Zentangles. Tijdens de inloopochtend, vorige week bij de Kiep-inn, waren de reacties dan ook verrassend. ‘Ik wist niet dat het zo simpel was en je hoeft dus helemaal niet prachtig te kunnen tekenen.’ Wil je ook met eigen ogen zien waarover ik schrijf, loop dan a.s. vrijdag, 25 november binnen bij de Kiep-Inn tussen 10:00 en 12:00 uur. Meedoen mag.

Cadeautip – boeken
Decembermaand is cadeaumaand. De prijzen voor deze boeken heb ik bij bruna online opgezocht.

Titel: Leren mediteren Auteur: Edel Maex ca. € 15,00
Geen dik boek maar een klein, makkelijke leesbaar boek met cd met daarop 5 geleide meditaties.
Titel: Mooie moeiteloze Mindfulness Auteur: Saskia de Bruin ca. € 15,00

Een boekje in zakformaat met mooie illustraties erbij en ruim 60 alledaagse Mindfulness oefeningen. ‘Mindfulness mag van mij fijn, smeuïg en levendig zijn’, schrijft ze in het voorwoord.

Titel: Zentekenen plezier en ontspanning Auteur: Ellen van den Ende ca € 18,00
Ooit mocht ik met haar een workshop geven. Een combinatie van Zentangles tekenen en Mindfulness. Een handig boekje met volop voorbeelden waar je meteen mee aan de slag kunt.

Agenda

– Lisette –

In de rubriek ‘Mindfulness’ schrijft Lisette Poell over haar werk in de praktijk ‘Jij bent Oké’. Ze geeft tips hoe Mindfulness te integreren is in het dagelijks leven. Lisette is gediplomeerd coach/counselor en Mindfulness Based Cognitive Therapist/trainer. Naast (digitale) coaching geeft ze trainingen en workshops op het gebied van Mindfulness en intuïtief schrijven. Ze werkt vanuit verschillende locaties. Soms worden paarden ingezet of trekt ze met haar cliënten de natuur in. Nieuwsgierig geworden? Kijk op de website www.jijbentoke.nl  en ook op Facebook en LinkedIn. Heb je een vraag of opmerking stuur dan een mail.

Mobiele versie afsluiten