Site pictogram Nederweert24

Trap jij op tijd op de rem

Lisette-Poell-MindfulnessMensen beginnen langzamerhand terug te komen van hun vakantie en agenda’s voor het najaar worden gevuld. Mijn Yin-Yang yogalessen bij Lisette Sickmann starten weer in september. Ik heb er zin in maar moet nog even niet denken aan de spierpijn die erbij gaat komen. Mijn voornemen om het een beetje bij te houden in de vakantie is niet gelukt, ondanks het feit dat zij op haar website de Tibetaanse zomer-challenge gepubliceerd had met daarin een vijftal eenvoudige oefeningen. Ik was te overmoedig, wel heb ik meer gemediteerd in de afgelopen weken maar ook geklust in studentenwoning van mijn zoon die daar vanaf september begint aan een master. 
Eerst een dagje samen met mijn ex-man en schoonvader en later nog een keer met mijn partner. Ik merk dat ik makkelijker een moment pak van meditatie, waar ik ook ben, dan dat ik een yoga-oefening ga doen.

Ook mijn agenda begint zich te vullen door aanvragen die binnen komen druppelen voor individuele trajecten en nieuwe trainingen en workshops die gepland worden. Als je erbij wilt zijn, mail me dan.

Bewust stil staan in plaats van op de rem trappen

Bewust stil zijn en even niet-doen is wat je leert met Minfulness. Naast de intensieve therapeutische programma’s kun je ook deelnemen aan een ‘lichter’ programma waar nog meer de nadruk gelegd wordt op oefenen in niet-doen. Even heel bewust stil staan voordat je weer verdergaat met wat je aan het doen bent die dag.
 Mocht je geen tijd of zin hebben om deel te nemen aan zo’n gehele training van 8 bijeenkomsten dan kun je altijd een keertje deelnemen aan een activiteit in de categorie van de Mindful Moments.

Een collega in counseling, Marlie Laveaux, die daarnaast Dru-yoga geeft, organiseert in oktober een stilte-tweedaagse in een Zuid-Limburgs klooster in Wahlwiller. De stiltedagen zullen worden gevuld met lichte yoga-oefeningen, meditatieve bijeenkomsten, een stiltewandeling in de natuur en het luisteren naar klankschalen. Je kunt je hiervoor aanmelden via haar website.

– Lisette –

In de rubriek ‘Mindfulness’ schrijft Lisette Poell over haar werk in de praktijk ‘Jij bent Oké’. Ze geeft tips hoe Mindfulness te integreren is in het dagelijks leven. Lisette is gediplomeerd coach/counselor en Mindfulness Based Cognitive Therapist / trainer. Naast de (digitale) coaching geeft ze trainingen en workshops op het gebied van Mindfulness en intuïtief schrijven. Ze werkt vanuit verschillende locaties. Soms worden paarden ingezet of trekt ze met haar cliënten de natuur in. Nieuwsgierig geworden? Kijk op de website www.jijbentoke.nl  en ook op Facebook en LinkedIn. Heb je een vraag of opmerking stuur dan een mail.

Mobiele versie afsluiten